Gabriela Firea a primit, acum trei zile, titlul de "Business Woman of the Year", in cadrul unei gale care a scos in evidenta meritele si altor femei obisnuite sa aiba succes in viata. Dand timpul inapoi cu douazeci de ani,RISE prezinta detaliile unei afacerisimple, profitabile, dar necunoscute, din biografia celei care conduce astazi Bucurestiul.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

In primavara lui 1996, primarul general al Capitalei si sotul ei de atunci, Rasvan Firea, au castigat 23.700 de USD, speculand naivitatea unei femei in varsta de 90 de ani. Batrana se numea Lucia Rauwolf si traia, de mult timp, in exil - la capatul catorva decenii de persecutii politice la care ii fusese supusa familia.

In 1996, Gabriela Firea lucra ca ziarista la Televiziunea Romana. Era casatorita de trei ani cu omul de afaceri Rasvan Firea si locuia in cea mai buna zona a Bucurestiului, pe Bulevardul Primaverii.

Pe 21 mai 1996, sotii Firea au cumparat de la o batrana pe nume Lucia Rauwolf un teren liber, de 300 de mp, situat in cartierul in care ei traiau, amplasat chiar vizavi de fostul palat al lui Nicolae Ceausescu.

O saptamana mai tarziu, pe 28 mai, au vandut terenul mai departe, mult mai scump, unui afacerist sirian.