Guvernul de la Budapesta le-a interzis diplomatilor maghiari sa participe la ceremoniile dedicate Zilei Nationale a Romaniei, 1 Decembrie.Diplomatii Ungariei au primit interdictie sa participe la receptiile organizate in acest an de ambasadele Romaniei cu ocazia Zilei Nationale, 1 Decembrie, informeaza Digi 24. Potrivit unui saptamanal ungar, dispozitia a venit direct de la ministrul de externe, Peter Szijjarto. Ambasada Romaniei la Budapesta a organizat, in ultima saptamana, actiuni specifice, inclusiv o receptie de Ziua Nationala. In discursul sau, ambasadorul Marius Lazurca a amintit ca, anul acesta, se implinesc 20 de ani de la semnarea Tratatului de baza romano-ungar. La receptie nu a participat niciun reprezentat al guvernului maghiar, anuntaRomania Libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Guvernul intra in forta peste proprietarii de apartamente din blocuri cu risc seismic si ii evacueaza silit.Guvernul intra in forta peste proprietarii de apartamente din blocuri incadrate in clasa I de risc seismic si pregateste evacuarea fortata a acestora din locuinta, prin executare silita, si mutarea lor intr-o alta locuinta, asigurata de primarie. Cine nu va deschide usa reprezentantilor autoritatilor pentru efectuarea de masuratori va fi fortat sa ii lase in casa prin ordonanta presedintiala a unui judecator. Locatarii vor trebui sa restituie banii mult mai repede. Masura a fost anuntata din vara ca fiind pregatita. Dupa fix un an in care au scos fortat firmele de la parterul blocurilor cu risc seismic, crezand ca astfel ii vor convinge pe proprietarii de apartamente sa accepte consolidarea blocului pentru a nu pierde banii cu care aceste firme contribuie la cheltuielile de intretinere, scrieProfit.

Doi imigranti romani s-au filmat in timp ce furau dintr-un supermarket din Marea Britanie.Cei doi barbati au realizat un "tutorial" al furtului din magazinele britanice, dand sfaturi si indicatii celor care ii urmaresc. Protagonistii filmuletului se lauda despre cum vor posta pe facebook ispravile lor. Cei doi "profesori" povestesc cum fura din magazine si cum fac sa evite inchisoarea. In videoclip pot fi observati cei doi mesteri in ale furatului dandu-le sfaturi pretioase celor care vor sa se apuce "de meserie", informeazaMediafax.

Ziua Nationala a Romaniei va fi serbata si in Republica Moldova.Un contingent al Armatei Nationale a Republicii Moldova va participa joi, 1 decembrie, la Parada militara de la Bucuresti, desfasurata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Plutonul moldovenesc, format din 31 de ofiteri si subofiteri ai Companiei Garzii de Onoare, va defila in Piata Arcul de Triumf din Bucuresti, alaturi de militari din Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Republica Italiana, Republica Federala Germania, Republica Polona, Romania, Republica Slovaca, Spania si Statele Unite ale Americii. Formatia de militari ai Armatei Nationale din Republica Moldova va fi condusa de locotenentul major Vitalie Josan, iar drapelul de stat va fi purtat in Piata Arcul de Triumf din Bucuresti de plutonierul Tudor Minciuna., relateazaEVZ.

Decizia infiintarii unui Oficiu NATO la Chisinau, motiv pentru Rusia sa sperie propagandistic moldovenii.Acordul privind infiintarea unui Oficiu de Legatura al NATO la Chisinau, semnat marti, la Bruxelles, de premierul moldovean si secretarul general al Aliantei a infuriat politicienii pro-rusi de la Chisinau. Acestia au interpretat evenimentul ca "pregatire a aderarii Moldovei la NATO" si au inceput sa sperie cetatenii prin intermediul posturilor rusesti de televiziune ca "vine NATO cu razboaie". "Astazi am facut un pas important inainte. Am semnat un acord care va facilita infiintarea unui Oficiu de Legatura al NATO la Chisinau. Acest birou va ajuta la promovarea cooperarii practice dintre NATO si Republica Moldova. Ne va permite sa sprijinim si mai mult reformele voastre din Republica Moldova", a mentionat Jens Stoltenberg, citat deDeutsche Welle.

Minunea din nordul Moldovei: comuna cu un singur asistat social.Localitatea Leorda, aflata intr-unul dintre cele mai sarace judete din Romania, are un singur locuitor in putere care traieste din ajutorul banesc oferit de stat. Restul oamenilor din comuna se intrec in harnicie, fac naveta si muncesc in localitatile din imprejurimi. Botosaniul apare constant in statistici in topul celor mai sarace judete din Romania. Oamenii din mediul rural traiesc preponderent din agricultura de subzistenta. Multi dintre tarani incaseaza diferite forme de ajutor social. Peste 5.000 de oameni, la nivelul judetului, primesc ajutoare de la stat in baza Legii 416, a venitului minim garantat, adresata celor fara resurse financiare sau locuri de munca, noteazaAdevarul.