Dezastrul din scoala prefigureaza un viitor sumbru pentru Romania. Lectorul universitar Mihai Maci: Multi studenti au cunostintele unor copii de 12-13 an. Ce trebuie sa stie un elev care termina liceul. Ce invatam si ce nu invatam la scoala? Care sunt putintele si neputintele sistemului romanesc de invatamant actual? Si ce schimbare sa cerem? Romania Libera a discutat despre toate acestea cu lectorul universitar Mihai Maci, care a publicat recent volumul "Anatomia unei imposturi. O scoala incapabila sa invete".

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Vestitul doctor Ioan Lascar ar fi pus umarul la o frauda de proportii. Detalii scandaloase privind "Unitatea de Arsi". Ies la iveala tot mai multe detalii scandaloase in ancheta DNA legata de Unitatea de Arsi a Spitalului Floreasca. Echipamentele ar fi fost cumparate printr-o licitatie cu dedicatie pentru un anumit om de afaceri si au costat mai mult din pricina intermediarului, care si-a stabilit un adaos de 50 la suta. Potrivit celor care se ocupa de caz, nu toata aparatura functioneaza. In dosar este vizat si vestitul chirurg Ioan Lascar. Integral pe StirileProTv.ro.

Europa sedusa de Vladimir Putin. Din ce in ce mai multe formatiuni politice din Europa privesc cu bunavointa spre Kremlin. Unele isi doresc o cooperare economica mai stransa cu Rusia, iar altele pur si simplu il admira pe Putin. Alegerile primare prin care dreapta franceza si-a desemnat candidatul la prezidentialele de anul viitor l-au uns pe suflet pe presedintele rus, Vladimir Putin. Continuarea in Adevarul.

Condamnatii pentru coruptie pastreaza medaliile de stat. Iohannis, obligat de lege sa invite penalii la receptiile de la Cotroceni. Legea pentru instituirea ordinului 'Steaua Romaniei' prevede ca seful statului este obligat sa-i invite la receptiile oficiale pe cei care detin aceasta decoratie, dar si sa le asigure locuri de onoare la manifestarile publice prilejuite de Ziua Nationala, scrie Romania Libera.

Gura de aer pentru UE. Extremistul Norbert Hofer a pierdut alegerile in Austria. Rezultat neasteptat duminica, in alegerile cruciale pentru presedintia Austriei, unde favorit era ultranationalistul Norbert Hofer, care anuntase ca, daca va castiga, este obligatorie organizarea unui referendum privind apartenenta tarii sale la Uniunea Europeana. El a pierdut alegerile in fata independentului Alexander Van der Bellen, conform rezultatelor exit-poll, diferenta fiind de aproximativ 7%. Rezultatul acestor alegeri este o lovitura primita de partidele populiste din Europa, noteaza Gandul.

"Pinalti" a povestit procurorilor cum i-a dat 700.000 de euro lui Blaga in sediul PDL din Modrogan. Fost vicepresedinte PDL, Gheorghe Stefan, zis "Pinalti", a povestit la DNA cum i-a dus 500.000 de euro lui Vasile Blaga in sediul PDL din strada Modrogan, o spaga din partea firmei Romsys. Era vorba de ultima transa dintr-o suma mult mai mare, de 700.000 de euro, pentru finantarea campaniei electorale a PDL, potrivit unor surse judiciare citate de Adevarul.

Cabinetul super-bogatilor a la Trump. Asa sa arate oare ruptura de vechile elite? Alegatorii lui Donald Trump ar trebui sa aiba indoieli, crede Oliver Kuhn de la publicatia Frankfurter Allgemeine Zeitung. Niciodata in istoria Statelor Unite nu s-au mai regasit atat de multi miliardari intr-un singur Cabinet. Insusi Donald Trump, viitorul presedinte american, nu este cel mai bogat din formula care urmeaza sa conduca destinele tarii incepand din 20 ianuarie 2017. Aceasta, in ciuda unei averi de aproximativ 3,7 miliarde de dolari. Un comentariu Deutsche Welle.