Una dintre acuzele din acest moment ale DNA la adresa lui Florin Secureanu vizeaza concediile si deplasarile platite managerului de la Malaxa si apropiatilor lui de catre un furnizor al spitalului. Desi procurorii nu numesc firma, Tolo.ro scrieca a aflat, din surse din interiorul "Malaxa", ca e vorba despre Noventis, al doilea cel mai mare furnizor al spitalului.

Florin SecureanuFoto: Agerpres (editat)

"Noventis este controlata de cuplul Mihai Mesner -Victor Moisa. Potrivit surselor ziarului, Noventis face parte tot din constelatia companiilor atasate lui Mircea Oprescu, baiatul fostului primar general", scrie sursa citata, care precizeaza si ca Noventis este firma care i-a platit si ziua de nastere a baiatului lui Secureanu.

Din informatiile Gazetei Sporturilor, agentia cu care calatorea Secureanu pe banii lui Noventis este Marshal Turism.

Ce se spune pe acest subiect incomunicatulde vineri al DNA:

"In perioada 20 mai 2011 - noiembrie 2016, in mod repetat, suspectul Secureanu Adrian Florin a pretins unei societati comerciale care avea atribuite contracte de achizitie directa cu spitalul, sa ii plateasca o serie de deplasari pe care el si apropiati ai sai le faceau in strainatate si in tara.

Astfel, societatea comerciala a platit unei agentii de turism suma de 801.138 lei pentru un numar de 470 de deplasari ale suspectului si ale apropiatilor sai.

Serviciile turistice de care a beneficiat managerul spitalului si apropiatii sai, platite de societatea care avea contracte cu spitalul, au constat in achizitionarea de bilete avion, cazare, inchirieri auto, mic dejun, etc.

Destinatiile au fost variate, atat in Europa, America, Asia, cat si in Romania."