Asasinarea ambasadorului rus la Ankara

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Ambasadorul rus in Turcia, impuscat mortal la o galerie de arta din Ankara. Fortele speciale turcesti au inconjurat galeria si au ucis atacatorul. Fotografiile care au aparut ulterior il infatiseaza pe ambasador mort. Mai mult, alte trei persoane au fost ranite, anuntaThe Guardian.

Ambasadorul rus in Turcia, Andrei Karlov, impuscat mortal in Ankara.BBCscrie ca ambasadorul Rusiei a fost ucis aparent in semn de protest la implicarea Rusiei in Alep. Criminalul a fost identificat ca Mevlut Mert Aydintas, in varsta de 22 de ani, insa nu este inca clar daca acesta a avut legaturi catre vreun grup.

Fethullah Gulen sustine ca nu a avut niciun amestec in acest "act atroce". Fethullah Gulen nu a avut nicio legatura cu asasinarea ambasadorului Rusiei in Turcia si condamna cu fermitate uciderea, a declarat un functionar care ii ofera consultanta in probleme de mass-media, citat de Reuters.

Exista mai multe grupuri care l-ar fi vrut mort pe ambasador. Razboiul vicios si incurcat dintre Turcia, Rusia si Siria si o duzina de alti combatanti a starnit si mai multa confuzie luni, cand ambasadorul rus in Turcia a fost impuscat mortal, transmiteCNBC.

Atentat terorist in Berlin, Germania

Casa Alba condamna "aparentul atac terorist" de la targul de Craciun din Berlin.The Guardianmentioneaza ca ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a declarat ca nu este inca pregatit pentru a numi incidentul de la Breitscheidplatz drept "atac", dar a adaugat ca exista indicii care sustin faptul ca a fost intentionat.

Atacul terorist din Berlin o izoleaza pe Angela Merkel - dusmanii sai de extrema dreapta sunt gata pentru valorificare. Astfel de atacuri sunt calculate de catre gruparea terorista Stat Islamic nu numai pentru a provoca carnagii, dar, totodata, pentru a semana semintele de divizare in societatile occidentale, noteazaThe Telegraph.

ISIS revendica responsabilitatea pentru atacul terorist din Berlin. In timp ce mass-media este preocupata sa nu se precipite cu concluziile, gruparea terorista Stat Islamic revendica responsabilitatea pentru atacul de luni din Berlin, in urma caruia zeci de oameni au fost raniti si cel putin noua sunt morti, anuntaTheblaze.

Noul lider de la Tiraspol respinge prietenia aratata de presedintele Moldovei, Igor Dodon. Pro-rusul Vadim Krasnoselski, noul lider al regiunii separatiste transnistrene, nu are incredere in Igor Dodon, noul presedinte al Moldovei, si el pro-rus. Reactia lui Krasnoselski vine imediat dupa ce Dodon era gata sa ceara scuze nistrenilor. Intr-un interviu acordat postului TV "Russia Today", Krasnoselski pledeaza pentru independenta autoproclamatei "rmn": "Independenta noastra este o garantie ca un potential "val oranj" nu va patrunde in regiunea transnistreana", a spus Vadim Krasnoselski. El a adaugat ca are dubii in privinta independentei lui Igor Dodon si anticipeaza un conflict intre Presedintie si Parlament la Chisinau, scrie Report.md, citat deEurActiv.ro.

Pentru hoti muma, pentru dreapta ciuma. De ce oare suntem necrutatori cu reprezentantii unor partide, ai presei ori justitiei independente, dar doldora de intelegere, mila si bunavointa fata de penali si de propensiunea de a-i vota? Sau, formulat mai simplu, De ce oare suntem intelegatori cu penalii, ori sustinatorii acelorasi, dar necrutatori cu adversarii lor? ALDE se cutremura de mila unor securisti infractori. Norica Nicolai, reprezentanta in PE a partidului de buzunar al lui C. P. Tariceanu, i-ar fi cerut premierului Ciolos gratierea patronului trustului Intact. Stirea privind cererea de gratiere a lui Dan Voiculescu, formulata de tovarasa de partid al omului cu biletelul roz, a aparut in cotidianul EVZ, care-l citeaza in context pe europarlamentarul Cristian Preda. Informatia merita oarecare luare aminte, scrieDeutsche Welle.