In primavara aceasta, asteptata “Istorie critica a literaturii romane” va aparea la Editura Paralela 45 intr-un singur volum care numara peste 2.000 de pagini.

“Istoria critica a literaturii romane” , la care criticul literar Nicolae Manolescu lucreaza de dinainte de 1989, va aparea in aceasta primavara la Editura Paralela 45, potrivit NewsIn.

Lucrarea, care depaseste doua mii de pagini, va ajunge pe rafturile librariilor la sfirsitul lui aprilie sau la inceputul lui mai, dupa estimarile editurii. Calin Vlasie, directorul general al editurii, a declarat ca autorul a predat pina acum 99,9% din lucrare si ca Paralela 45 se pregateste de cinci ani pentru acest eveniment editorial.

Daca initial Nicolae Manolescu a intentionat sa-si publice istoria in cinci volume, editura a insistat ca lucrarea sa apara intr-un singur volum totalizator. In “Istoria critica a literaturii romane” vor intra, cronologic, autori de la inceputurile literaturii si pina in 2000, structura fiind data de curente si scoli literare.

Integral in Cotidianul