Gigantii elicopterelor se bat pe Romania. Francezii de la Airbus si americanii de la Bell Helicopter concureaza pentru piata elicopterelor din Romania. Nevoia tot mai acuta a tarii noastre de a inlocui flota de elicoptere Puma invechite a atras atentia producatorilor francezi si americani, care se lupta sa obtina un contract cu Guvernul. Producatorul francez Airbus Helicopters a anuntat ca principala sa ambitie este sa transfere activitatea din fabrica din Marignane, Franta, in cea recent inaugurata din Ghimbav, Brasov, noteaza adevarul.ro.

ActualitateFoto: Colaj foto

"Sorosismul", inventat in laborator de consilierii israelieni ai lui Dragnea? Moshe Klughaft, unul dintre expertii in comunicare angajati de PSD in campania pentru alegerile din 11 decembrie 2016, a lucrat si pentru Im Tirtzu - o formatiune de extrema-dreapta din Israel care vrea sa scoata in afara legii ONG-urile pentru apararea drepturilor omului. Klughaft a regizat un clip publicitar controversat, intitulat "Foreign Agents", care prezinta liderii societatii civile ca pe agenti straini, platiti de Olanda, Germania, Norvegia si UE pentru a apara teroristii si a destabiliza Israelul. Reteta seamana izbitor cu propaganda neagra dusa impotriva ONG-urilor romanesti si a bratului lor politic USB/USR, prin partidul controlat de omul de afaceri Sebastian Ghita (PRU), pe canalul de televiziune RTV, scrie Gazeta de Sud.

Scheletul din dulapul sefului asiguratorilor din sanatate. Actualul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Radu Tibichi, a girat un conflict de interese de milioane de euro cand detinea functia de director de relatii contractuale la filiala ieseana a institutiei. Romania Libera a descoperit o relatie suspecta pentru directorul din 2011 al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) din Iasi, medicul Iulian Serban.

Promisiune neonorata: alocarea a 280 de milioane de lei pentru promovarea Romaniei ca destinatie turistica. PSD a promis, in campania electorala, ca, daca va ajunge la guvernare, va aloca un buget de 280 de milioane de lei pentru promovarea Romaniei ca destinatie turistica, adica 15.5 milioane de euro anual. In realitate, in proiectul de buget este specificat faptul ca, pentru promovarea Romaniei ca destinatie turistica, vor fi disponibili doar 5 milioane de euro, noteaza partidulpromite.ro

Procesul decizional al Uniunii Europene s-ar putea simplifica. Comisia Europeana a propus marti modificarea regulamentului Registrului de Comitologie, cresterea transparentei si a responsabilitatii in procedurile de implementare a legislatiei Uniunii Europene. Registrul de Comitologie se refera la o serie de proceduri prin care tarile UE controleaza modul in care Comisia Europeana pune in aplicare legislatia europeana, noteaza Romania Libera.

Ministrul Economiei contesta acuzatiile dintr-un raport al Curtii de Conturi. Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, contesta un raport al Curtii de Conturi, potrivit caruia ar fi incasat fara baza legala bonusuri in valoare de 236.864 lei (circa 53.000 euro) in perioada in care a fost director general al companiei de stat Posta Romana, scrie Digi24.

Disputa asupra bugetului si politica europeana. Dupa eliminarea aspectelor litigioase din codul penal, bugetul ramane obiectul principal al disputei politice. Este posibil ca presedintele Klaus Iohannis sa nu promulge bugetul si sa-l retrimita spre examinare la parlament. Senatorul PNL, Forin Catu, a criticat prognoza publicata de Comisia Nationala de Prognoza (CNP) care, in opinia sa, oferise guvernului o baza legala pentru supraevaluarea veniturile bugetare, scrie Deutsche Welle.