RISE Project scrie ca 14,2 hectare de terne au fost retrocedate "suspect", pe raza Sectorului 6, in beneficiul eurodeputatului Ramona Manescu, al fostului primar Cristian Poteras si al magnatului imobiliar Dragos Dobrescu.

Ramona Manescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

In prezent, Poteras ispaseste o condamnare de opt ani de inchisoare, dictata in 2015, pentru retrocedarea frauduloasa a 12 hectare in Sectorul 6.

Retrocedarile prezentate acum de RISE nu au legatura cu condamnarea lui penala, dar au fost facute in favoarea acelorasi beneficiari si in aceeasi perioada de timp.

Rise precizeaza ca este "neclar daca au incalcat legea fondului funciar - asa cum au facut-o cele pentru care Poteras a fost trimis la puscarie" dar "e clar ca au fost, ca si celelalte, preferentiale si speculative".

Actionand prin intermediul unor interpusi, Manescu, Poteras si Dobrescu au cumparat, impreuna - de la niste oameni simpli, care isi pierdusera speranta ca statul le va mai da inapoi ceea ce le luase in timpul comunismului - drepturile succesorale asupra unor terenuri, potrivit sursei citate.

Au platit pentru ele 327.000 de euro.

Imediat ce si-au insusit aceste drepturi, terenurile, care nu fusesera restituite cu anii, la cererea unor anonimi, le-au fost restituite lor, la adrese convenabile.

Propunerile de restituire au fost facute chiar de Cristian Poteras, sef al Subcomisiei Locale de Fond Funciar a Sectorului 6, iar deciziile de retrocedare propriu-zise au fost luate de Comisia Muncipala de Fond Funciar, de pe langa Prefectura Bucuresti.

Au devenit, astfel, proprietarii a 14,2 hectare.

Dupa cateva luni de asteptare, timp in care piata locuintelor a luat avant, iar preturile au urcat spre punctul de maxim al boomului imobiliar de acum zece ani, cei trei au vandut terenurile cu 17,8 milioane de euro unor multinationale din domeniul dezvoltarilor edilitare.

Profitul net al acestei afaceri, facute fara risc si fara efort: 17,5 milioane de euro.

Citeste articolul integral pe Rise Project.