De ce este bun Acordul UE-Canada pentru Romania.In afara de faptul ca permite eliminarea vizelor canadiene pentru cetatenii romani, Acordul CETA, aprobat miercuri de PE, prezinta si alte oportunitati pentru Romania, dupa cum explica Siegfried Muresan. "Am votat in plenul Parlamentul European astazi Acordul comercial dintre Uniunea Europeana si Canada (CETA). Este un acord bun pentru Uniunea Europeana deoarece prevede, printre altele, eliminarea a 98% din taxele vamale pentru schimburile comerciale dintre UE si Canada, beneficiu de care se va bucura implicit si Romania", a scris, pe Facebook, europarlamentarul PPE Siegfried Muresan. De ce este acordul bun pentru Romania? Ofera posibilitatea cetatenilor romani sa calatoreasca fara vize in Canada; presupune eliminarea si reducerea taxelor pentru numeroase categorii de bunuri si servicii pe care Romania le exporta in cantitati mari in Canada; imbunatateste si securizeaza accesul companiilor romanesti pe piata serviciilor canadiene, a treia cea mai mare piata din afara UE pentru exporturile Romaniei de servicii;permite IMM-urilor din Romania sa concureze mai bine cu companiile internationale mari, mai ales in domeniul comertului digital, potriviteuractiv.com.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cat de justificata este ancheta Protectiei Copilului din Piata Victoriei. Aspecte legale si morale.Protectia Copilului a pus sub lupa parintii care au venit cu cei mici la proteste. Ancheta este insa lipsita de sens, atrag atentia specialistii care spun ca autoritatile statului ar trebui sa se ocupe de cazurile copiilor pusi sa cerseasca sau care sunt trimisi cu forta la munca. In protestele impotriva Guvernului se implica de cateva zile si Protectia Copilului. Dupa ce ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a afirmat ca protestatarii care au venit cu copii la miting ar trebui sa realizeze ca sunt "iresponsabili", pentru ca ii duc intr-o "zona de razboi", Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului (ANPC) s-a simtit obligata sa demareze o ancheta pentru a stabili in ce masura parintii si-au folosit copiii pentru interesul propriu sau i-au pus in pericol. Asta la cateva zile dupa ce presedintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe parintii care si-au dus copiii la mitinguri pentru spiritul civic, informeazaAdevarul.

Romania sub asaltul conspirationismelor.Gangsterismul politic care a culminat cu scoaterea vremelnica, de sub incidenta legii pentru muritorii de rand, a unei categorii de oligarhi, merge mana in mana cu amploarea conspirationismelor. Cea mai eficienta, din unghiul oligarhiei mafiote care incearca sa-si croiasca un stat pe calapodul Cosei Nostra romanesti, demontand statul de drept si deci si pe sustinatorii lui din strada, pare sa fi fost cea privind ipotetica "dezbinare" a romanilor in interesul unei presupuse divizari a tarii. Si parte din Academie a cotizat la aceasta nebunie conspirationista. La raspandirea lor contribuie din greu televiziunile si cozile de topor pseudojurnalistice ale mafiei, cot la cot cu partizanii cei mai zelosi ai lui Liviu Dragnea si CP Tariceanu si ai partidelor lor, dezavuate direct sau indirect de romani, saptamani in sir, prin gigantice demonstratii-maraton, relateazaDeutsche Welle.

Uite ce spune Maka, seful PSD Olt, prietenul lui Dragnea: Protestele, orchestrate de "super-profesionisti". Ordonanta 13 o facem lege. Presedintele PSD Olt, fost tractorist, fost taranist, senatorul Paul Stanescu, zis "ale Maka" la el la Visina, cel mai bun prieten al lui Dragnea, a declarat ca protestele masive de dupa adoptarea ordonantei 13 sunt rodul unei manipulari facute de profesionisti. Stanescu se declara convins de faptul ca intregul continut al ordonantei se va transpune in lege, scrie publicatia locala Eveniment de Olt. In cadrul unei conferinte sustinute miercuri la sediul PSD Olt alaturi de Florin Iordache, fostul ministru al Justitiei, si de Marius Oprescu, presedintele CJ Olt, Stanescu a facut o "radiografie" la ceea ce s-a intamplat dupa 11 decembrie, cand PSD a castigat alegerile. Acesta a declarat ca "sicanele din partea presedintelui Johannis" au inceput inca de la formarea Guvernului, iar ordonanta 13 a fost doar un pretext, pentru ca Johannis "astepta la cotitura", scriecomisarul.ro.

Paul Stanescu: "Ordonanta 13 a fost doar un pretext. Johannis ne astepta la cotitura!". Protestele masive de dupa adoptarea ordonantei 13 sunt rodul unei manipulari facute de profesionisti, sustine presedintele PSD Olt, senatorul Paul Stanescu, care se declara convins de faptul ca intregul continut al ordonantei se va transpune in lege. In cadrul unei conferinte sustinute miercuri la sediul PSD Olt alaturi de Florin Iordache, fostul ministru al Justitiei, si de Marius Oprescu, presedintele CJ Olt, Stanescu a facut o "radiografie" la ceea ce s-a intamplat dupa 11 decembrie, cand PSD a castigat alegerile. Acesta a declarat ca "sicanele din partea presedintelui Johannis"au inceput inca de la formarea Guvernului, iar ordonanta 13 a fost doar un pretext, pentru ca Johannis "astepta la cotitura", arataevenimentdeolt.ro.

Raport al Curtii de Conturi: Focarul de la Institutul de Expertiza Medicala si Recuperare. Analize cu dedicatie de la stat la privat.Institutia care decide cine poate primi pensie de invaliditate, modul in care se face recuperarea si reinsertia profesionala a persoanelor pensionate pe caz de boala - a devenit sufocata de nereguli si ilegalitati, conform unui raport la Curtii de Conturi. Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca (INEMRCM) detine un laborator performant, care totusi nu este inca acreditat , conform regulamentelor. Nimeni nu se deranjeaza sa rezolve aceasta situatie. Lipsa acreditarii este acoperirea pentru ca analizele sa fie redirectionate la o firma privata. Concret, conducerea INEMRCM redirectioneaza o buna parte din analize catre un laborator privat, mai exact Centrul Medical Panduri. Mai mult, sursele din interior sustin ca sefii institutiei, directorul medical si directorul general, ar face presiuni asupra angajatilor care se opun efectuarii analizelor la centrul privat, anuntaRomania Libera.

Procesul care a zguduit America. Asasinul micului Etan, declarat vinovat dupa 37 de ani.In mai 1979, micutul Etan Patz de 6 ani disparea de langa ai sai, in cartierul Soho din New York. Cazul a terorizat o generatie intreaga de parinti americani. Dupa 37 de ani, un juriu popular american a cazut in sfarsit de acord martea aceasta, desemnand un vinovat intr-una din cele mai misterioase si traumatizante afaceri de disparitii de copil cunoscute vreodata. Dupa noua ani de deliberari, juratii dintr-un al doilea proces l-au desemnat pe Pedro Hernandez - astazi de 56 de ani, la vremea respectiva de 18 - vinovat de rapire si ucidere a micului Etan Petz. Totusi Hernandez a fost declarat nevinovat de acuzatia de crima cu premeditare. Acesta, a carui condamnare va fi pronuntata pe 28 februarie, risca inchisoarea pe viata, noteazaEVZ.

Stare de urgenta energetica in Ucraina, dupa ce grupari ultranationaliste au blocat transporturile de carbune.Guvernul ucrainean a declarat miercuri stare de urgenta energetica, din cauza deficitului de antracit, un tip de carbune extras din zona estica a Ucrainei controlata de separatistii prorusi, dar a carui furnizare este blocata de grupari ultranationaliste. Starea de urgenta implica si limitarea furnizarii de energie electrica pentru populatie, transmite agentia de presa EFE, citata de Agerpres. Premierul ucrainean Volodimir Groisman a cerut respectivelor grupari ultranationaliste sa puna capat blocadei si a avertizat ca principalele orase ale tarii risca sa ramana fara electricitate dupa ce vor fi epuizate stocurile de antracit. Seful executivului de la Kiev a atentionat de asemenea ca aceasta "blocada va conduce la incetarea activitatii industriei metalurgice, in care lucreaza circa 300.000 de persoane", arataAdevarul.