Liviu Dragnea, presedintele PSD, este omul politic al momentului. Infama ordonanta 13 promovata inclusiv in beneficiul sau de guvernul Grindeanu a scos sute de mii de romani in strada, iar Dragnea a dat inapoi. Scandalul ordonantei a scos insa la iveala modul de operare al politicianului: noaptea si prin interpusi,scrie site-ul de investigatii RISE Project.

Investigatie despre Dragnea in BraziliaFoto: Rise Project

Pornind de la sinuciderea in 2015, intr-un avion, a patronului Regiotrans, milionarul Costel Comana, RISE Project a mers pe urma afacerilor lui Comana si a descoperit ca milionarul facea parte dintr-un grup de afaceristi si politicieni romani care de aproape zece ani de zile se intalnesc in secret si fac afaceri la mii de kilometri de granitele tarii.

"RISE Project a investigat modul in care si-a construit Dragnea puterea politica si economica si a descoperit ca premierul Grindeanu nu este singurul interpus al sefului PSD.

In ultimii zece ani, Dragnea si-a consolidat influenta, folosindu-se de un cerc restrans de oameni de incredere.

Astazi va prezentam filiera braziliana a grupului care l-a ajutat si, la randul lui, a profitat de ascensiunea politica a lui Dragnea: grupul din Cumbuco.

  • am mers pe urmele afacerilor din Brazilia ale unui milionar roman care s-a sinucis in avion si am dat de oamenii lui Dragnea 

  • Mugurel Gheorghias, "Melcul", fost coleg de facultate, coleg de trupa rock de-al sefului PSD si actionar al firmei Tel Drum, a infiintat peste ocean o firma pentru investitii in hoteluri, restaurante si alte imobiliare inca din 2010 

  • Gheorghias a introdus de cel putin sase ori in Brazilia, in 2010-2011, bani descrisi drept "investitii directe din Romania" 

  • Costel Comana, milionarul care s-a sinucis, si el fost coleg de facultate cu Dragnea, a infiintat alte doua firme pe malul Atlanticului, cu ajutorul aceluiasi localnic care apare in firma lui Gheorghias 

  • am identificat vila cu piscina si teren de tenis unde petreceau Dragnea, Comana, Gheorghias si alti apropiati", scriu jurnalistii intr-o investigatie ce poate fi citita integral AICI.