Judecatorii Tribunalului Bacau au ridicat sechestrul aplicat de Fisc pe bunurile Rafo Onesti. Numai valoarea bunurilor mobile a fost estimata la 400.000.000 lei, adica aproape 90.000.000 euro, scrie Romania Curata. Ridicarea sechestrului a fost ceruta de actionarul majoritar, dar si de sindicalisti. Cei aproape 400 de angajati ai Rafo nu isi mai vazusera salariile din martie anul trecut, iar actionarii rusi dadeau vina pe sechestru.

Intre timp, actionarii s-au schimbat. Oligarhul rus Yakov Goldovskiy, apropiat de regimul Putin, ar fi vandut unui basarabean apropiat de Renato Usatii, primarul din Balti, Republica Moldova. Acesta este urmarit international pentru comandarea unui asasinat la Londra si s-ar ascunde la Moscova. Basarabeanul ar fi vadut apoi unui belgian, Daniel Goldenberg, proprietarul firmei Result-4-You BVBA, fost membru in Consiliul de Administratie al Rafo.

Intre timp, Rafo Onesti a intrat in insolventa si reorganizare judiciara si ar fi curtata de Guvernul iranian. La inceputul lui februarie si la sfarsitul anului trecut, ambasadorul Republicii Islamice Iran la Bucuresti, Hamid Moayyer, s-a intalnit cu reprezentantii Rafo si cu autoritatile locale din Bacau si le-a transmis intentia Ministerului Energiei de la Teheran de a prelua Rafo.

Vezi epopeea unei rafinarii comuniste spoliate de mafiotii romani si pusa pe butuci de rusi. Vezi toate miscarile de trupe din jurul Rafo, cum a jucat Statul roman prin Fisc si Justitie, ce au facut actionarii. La mijloc au cazut angajatii rafinariei, ramasi fara joburi si salarii, cu nostalgia vremurilor cand Rafo era un puternic combinat petrochimic. Articolul integral pe romaniacurata.ro.