Sotia lui Sebastian Ghita a parasit in graba vila de lux din Ploiesti la cateva ore dupa ce sotul sau a fost capturat. La resedinta oficiala a familiei fostului deputat Sebastian Ghita a fost agitatie mare in orele care au urmat capturarii fugarului urmarit prin Interpol pe o strada din Belgrad. Sotia mogulului IT, Madalina Ghita, a parasit domiciliul la volanul unui bolid de lux, in jurul orelor 9.00 dimineata. Potrivit monitorizarii facute de jurnalistii prezenti la fata locului, Madalina Ghita s-a intors acasa cu putin timp inainte de ora 11.00. A ramas pentru putin timp in domiciliul familiei, iar ulterior a plecat din nou spre o destinatie necunoscuta, scrie Adevarul.

Subiectele ZleiFoto: Colaj foto

Traditiile ancestrale de Invierea Domnului: De ce se spala copiii cu apa in care au stat oua rosii si o moneda, iar fetele sunt stropite. Saptamana Mare este o perioada a reculegerii si a smereniei, care a inceput cu Duminica Floriilor, cand credinciosii au rememorat intrarea lui Isus Cristos in Ierusalim si au mers in biserici cu ramuri inflorite de salcie. La catolici, aceste ramuri sunt pastrate la icoane, apoi, dupa ce se usuca, sunt arse in Miercurea Cenusii, iar cenusa obtinuta si-o toarna in cap in semn de penitenta. In Bucovina, ortodocsii pun salcia in apa, iar cele care prind radacini sunt rasadite apoi pe malul apelor, intr-un ciclu care aminteste de Invierea Mantuitorului. In Saptamana Mare, credinciosii ortodocsi, romano-catolici si greco-catolici se spovedesc si se pregatesc spiritual de Inviere. In traditia bizantina, impartasita de ortodocsi si de greco-catolici, sunt oficiate mai multe slujbe speciale, care celebreaza instituirea Euharistiei in Joia Mare, Prohodul Domnului si liturghii ale darurilor inaintesfintite, adica in acele slujbe ei folosesc euharistia care a fost consacrata in cadrul unor liturghii anterioare, noteaza Romania Libera.

Mama tuturor stirilor. In timp ce mama tuturor bombelor lichida in Afganistan un buncar islamist, cutremurand, de la Damasc la Fenian, axa raului cu arsenale de distrugere in masa, s-a ivit mama tuturor stirilor romanesti. Un Ghita cu barba. Aparitia lui are darul de a zgudui din temelii, in Saptamana Mare, mafia politico-economica romaneasca. Marele penal Ghita, magnatul ultranationalist prins de Pasti la Belgrad, de sarbi, cu acte false, de sloven, dupa ce savarsise gafa impardonabila pentru un fugitiv de a se lasa vizitat de fratior, a curentat intreaga oligarhie damboviteana. Care-si pune, fireste, mama tuturor intrebarilor. Ce va da oare pe gura proaspat interpelatul guru al afacerilor penalilor cu statul roman? Si corolarul ei: pe cine oare va incondeia, ca pe ouale de Pasti, aceasta figura de prora intre mogulii SRI? Pe cine va mai vari in bucluc acest mare mahar mediatic si politic, precum si aliat al ex-premierului Ponta, ca si al altor dregatori din mafia, media si lumea de afaceri romaneasca Fiindca inainte de a-si lua talpasita din tara, scapand in mod suspect de sub supravegherea autoritatilor, Ghita n-are cum sa nu fi aflat multe, in timp ce facea si dregea ca sa adune o avere uriasa chiar si la parametri oligarhici, una de neimaginat pentru covarsitoarea majoritate a oamenilor cinstiti, scrie Deutsche Welle.

Presa din Serbia, despre retinerea lui Sebastian Ghita. Retinerea fostului politician roman a avut ecouri in toata presa din tara vecina. Posturile de radio si de televiziune din Serbia, dar si portalurile de stiri au relatat pe larg despre acest subiect. Dupa prinderea lui Sebastian Ghita, presa din Serbia a inceput sa trateze pe larg subiectul. Ovidiu Lupsor, jurnalist RTV Voivodina: Radioteleviziunea Voivodinei si a Serbiei, cele doua servicii publice de stat au anuntat in programul informativ ca, in baza unei decizii a procurorilor din Belgrad, controversatului om de afaceri roman Sebastian Ghita ii e determinata o retinere de pana la 48 de ore, deoarece avea documente false si ca despre extradarea lui se va lua o decizie ulterior. Cu titlul "Milionar roman" prins cu documente false si retinut in arest preventiv de 48 de ore, "Kurir" informeaza pe pagina de internet, potrivit Digi 24.

Un cunoscut chirurg a fost condamnat pentru ucidere din culpa, la cinci ani de la decesul unui pacient. Omul a fost tinut doua zile pe calmante in loc sa fie operat. Medicul Alexandru Moldovean a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa dupa ce un pacient a decedat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov dupa ce a fost tinut doua zile doar pe analgezice. Medicul si spitalul trebuie sa plateasca si daune de 30.000 de euro. Pacientul a decedat acum cinci ani. In aprilie 2012 un barbat de 46 de ani s-a prezentat la urgenta cu dureri abdominale insuportabile. A fost diagnosticat in UPU cu abdomen acut si trimis pe Sectia de Chirurgie III un era medicul Alexandru Moldovean. Pacientul nu a fost operat imediat si a fost tinut doua zile doar cu analgezice. In final, cand starea sa s-a agravat a fost dus in sala de operatie, dar a fost prea tarziu. S-a aflat atunci ca pacientul suferise un infarct abdominal, o afectiune extreme de grava care necesita interventie chirurgicala de urgenta, anunta Adevarul.

Sunt gay si am fost sa ma spovedesc la un preot din Bucuresti, dar n-am fost iertat. Romania ramane o tara profund religioasa, cu 81% din romani care se declara crestin-ortodocsi. Biserica Ortodoxa si-a manifestat puternic influenta in Romania, dupa 1989. Sexualitatea e unul dintre lucrurile pe care a incercat sa le controleze. In 2001, atunci cand la presiunea Consiliului Europei, o Romanie cu aspiratii europene decide sa decriminalizeze relatiile consensuale intre persoane de acelasi sex, Biserica se opune vehement. 16 ani mai tarziu, BOR nu si-a schimbat prea mult atitudinea. Am fost botezat crestin-ortodox, dar am crescut ateu. Cu toate astea, confesiunea mea a fost sincera, chiar daca lipsita de orice semnificatie religioasa. Stiu ce parere are Biserica despre homosexuali. Si, totusi, eram curios: poti sa fii gay si ortodox? Si pentru ca zilele astea tot vorbim de balene - intr-o societate in care de multe ori preotul inlocuieste psihologul, ce fel de mesaje primeste un tanar gay care-si cauta linistea in Biserica? E interzis oare sa faci asta sau, daca esti gay, esti mai putin om si n-ai voie sa treci pragul unei Biserici? Mi-am scris pacatele pe o bucata de hartie si am intrat in prima biserica care mi-a iesit in fata ca sa aflu, scrie Vice.