Site-ul anarhist www.contra-doxa.com anunta organizarea “Saptaminii anti NATO” la Bucuresti, in perioada desfasurarii summitului Aliantei.

Site-ul descrie amanuntit formalitatile pe care anarhistii straini trebuie sa le indeplineasca pentru a intra in Romania, indica principalele obiective care trebuie vizate de actiunile anarhiste, precizeaza pedepsele prevazute de Codul penal roman si armele din dotarea fortelor de ordine.

Pentru anarhistii care vor vizita Bucurestiul in operioada summitului, site-ul ofera lista statelor ai caror cetateni nu au nevoie de viza de intrare in Romania, dar si un mic dictionar foarte util in momentele participarii la proteste. Sint traduse in engleza expresii precum: “du-te naibii”, “vine politia”, “dispari”, “politia ataca”, “ajutor”, “sint nevinovat” sau “vreau sa-mi sun avocatul”. Militantii sint sfatuiti sa treaca, in drumul spre Bucuresti, pe la centrul de informare din Iasi anti NATO si sa fie pregatiti cu saci de dormit, “desi pot fi folosite si numeroasele case abandonate din Bucuresti”.

Nu lipsesc nici traducerea articolelor din Codul penal care incrimineaza abuzul autoritatilor impotriva libertatilor individuale, arestarea ilegala, relele tratamente aplicate de autoritati. Totodata, potentialii participanti la protestele anti NATO sint informati despre infractiunile pentru care ar putea fi acuzati: actiuni indreptate impotriva ordinii constitutionale, asocierea pentru comiterea de infractiuni, propaganda in favoarea unui stat totalitar.

“Unde s-ar fi putut gasi un loc mai bun pentru a-i ascunde pe participantii la summit decit in Casa Poporului din Bucuresti”, incepe descrierea primului obiectiv care ar trebui vizat de anarhisti. In cazul in care accesul in apropierea Casei Poporului se va dovedi imposibil, site-ul ii invita pe anarhisti sa “viziteze” Casa NATO, “care promoveaza imagineaRomaniei ca membru NATO, dar si institutiile pietei libere”.

Pe lista anarhistilor se afla si baza militara de la Kogalniceanu, “folosita pentru transportul aerian catre Afganistan si Irak, dar si ca inchisoare CIA”. Sint vizate si bisericile ortodoxe din Bucuresti, care “merita o vizita perturbatoare” pentru faptul ca preotii ortodocsi au spionat in favoarea Securitatii, sint orientati catre bani si putere si promoveaza discriminarea pe criterii de sex”.

Integral in Cotidianul