Statul a recuperat pana in prezent 16,54% din suma totala pe care trebuia sa o confiste de la cei patru condamnati-vedeta din dosarul Microsoft 1: Dorin Cocos, Nicolae "Niro" Dumitru, Gabriel Sandu si Gheorghe Stefan "Pinalti", arata Centrul de Investigatii Media.

Elena Udrea si Dorin CocosFoto: ph-online.ro

Din cei 80.311.520 de lei pe care statul trebuia sa-i confiste de la cei patru, carora li se adauga cheltuieli de judecata in valoare de 71.270 de lei, in data de 20 iulie ANAF reusise sa recupereze efectiv 13.300.792 de lei, potrivit unui document intern al ANAF obtinut de Centrul de Investigatii Media (CIM).

Cei mai multi dintre acesti bani au venit direct de la Nicolae "Niro" Dumitru, care si-a platit integral suma imputata direct de judecatori prin sentinta definitiva: 12.564.555 de lei.

Acum, ANAF i-a evaluat lui Dorin Cocos spatiile comerciale din Bucuresti, care-i produceau acestuia chirii de aproape 30.000 de euro pe luna, si le-a scos la vanzare. Sunt evaluate la 2,5 milioane de euro.

Este vorba de niste spatii comerciale, majoritatea situate la parterul unor blocuri din zone bune din Sectorul 2. Unele sunt mici buticuri de cartier, altele au suprafete de pana la 200 de metri patrati. Toate au fost deja evaluate de ANAF si vor fi vandute la licitatie.

Pe langa acestea, lui Cocos ii sunt evaluate actiunile la trei dintre firmele pe care le controleaza: Centrul de Diagnostic Clinic International SRL, Clamari Trading SRL si EuroHotels International SRL.

Citeste restul articolului pe investigatiimedia.ro