Manualul de sport, despre care premierul Mihai Tudose crede ca e doar o gluma a ministrului Educatiei, va fi pe bancile elevilor din toamna. Inspectoratele Scolare au terminat deja licitatiile, potrivittvr.ro.

Ce a declarat Tudose si ce a raspuns Liviu Pop:

Mihai Tudose, prim-ministru: "Daca pe data de 15 septembrie toate manualele sunt pe banca, cuminti, asteptand elevii la scoala, eu cred ca domnul ministru Liviu Pop poate sa ne prezinte si manualul de colorat pentru ora de sport, e dreptul lui sa imagineze asa ceva. (￯) Haideti sa invatam intai copiii sa alerge, sa se miste, sa se dezvolte corespunzator si mai putin dupa manual. (￯) Eu sunt convins ca a fost o gluma".

Liviu Pop: "Nu am ce sa comentez din punctul acesta de vedere. Este foarte clar mesajul premierului vizavi de obligativitatea statului roman, a Ministerului Educatiei si a actualului guvern de a asigura manuale scolare pentru toti elevii"

Daca pentru Romania manualul de sport este o gluma, alte tari europene au luat in serios disciplina. In Franta, sportul se face dupa manualul din care s-au inspirat si autorii romani, in timp ce in Spania elevii dau inclusiv examen scris la educatie fizica.