Seful asociatiei de vanatoare a lui Dragnea, "tun" de 23 milioane de lei! Dupa ce a luat bani de la Primaria Capitalei pentru deratizare, a instrainat firma, fara sa-si faca treaba. Primaria Capitalei, condusa de Gabriela Firea Pandele, nu a fost in stare sa faca dezinsectia si deratizarea orasului, desi a platit 23.000.000 de lei. Si nu oricui, ci unei firme patronate de seful asociatiei de vanatoare a lui Liviu Dragnea. Dupa ce a luat banii de la primarie, "vanatorul lui Dragnea", Virgil Lucian Constantin, a spalat putina. O dezvaluire Romania Libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Ce efect au gafele lui Trump asupra americanilor. Surpriza dintr-un sondaj care arata cat de popular este acum presedintele SUA. 6 din 10 sustinatori ai lui Donald Trump (adica 61%) spun ca nu se pot gandi la niciun lucru pe care magnatul ar putea sa-l faca in asa fel incat sa-l conteste si sa nu-l mai sustina in calitatea lui de presedinte, arata un sondaj realizat de Universitatea Monmouth in aceasta saptamana si citat de CNN, scrie Gandul.

Revoltator. Cate zile au muncit parlamentarii in 2017 si cati bani au primit in schimb. De la preluarea mandatului si pana in prezent, deputatii si senatorii au muncit, in total, 59 de zile, cea mai aglomerata fiind luna mai, cu 12 zile lucrate. Asta in conditiile in care un parlamentar primeste lunar, indiferent ca vine la munca sau nu, indemnizatie care poate ajunge si pana la 16.000 de lei, precum si bani de cazare si de benzina, aflam din Adevarul.

Experienta USR poate fi utila daca e bine inteleasa. USR se afla in pragul scindarii, din cauza ca a ignorat ca politica nu trateaza doar partea materiala a vietii, ci se refera si la credinte si stiluri de viata. USR este o experienta politica care a esuat. Desigur, niciun partid nu moare dintr-o data, exista o perioada de inertie si cu cat partidul e mai mare cu atat moare mai incet. In cazul USR ne putem astepta la o moarte pe termen mediu, ceea ce vrea sa spuna ca nu va mai apuca sa depuna candidati la viitoarele alegeri. Un comentariu Deutsche Welle.

De la Bratianu, la Tudose: Cum a decazut clasa conducatoare a Romaniei, in cei 100 de ani de la Marea Unire. Politicienii din toate partidele vorbesc cu emfaza despre Centenarul Marii Uniri, desi la aceasta ora inca nu exista nicio institutie publica cu un plan clar de manifestari care sa marcheze aniversarea unui secol scurs de la formarea Romaniei Mari in 1918. Aceasta debandada este un semn al deteriorarii vietii publice, noteaza Romania Libera.

Toate secretele emigrarii in Canada, explicate de un consultant roman acreditat de Guvernul canadian: ce s-a schimbat, ce probleme apar. De la 1 decembrie, romanii vor putea calatori fara viza in Canada. Am vorbit pe aceasta tema, dar si legat de cererile de imigratie in Canada ale romanilor, cereri ce vor creste mult, ca si despre problemele intampinate de romanii care emigreaza acolo, cu Iuliana Duna, consultant canadian de emigrare, stabilita in Canada de peste 10 ani. Integral in Adevarul.

Inca semnal de alarma privind incalzirea globala. Gheata se topeste extrem de rapid. Un nou semnal de alarma privind incalzirea globala vine de la bordul unui spargator de gheata care traverseaza Oceanul Arctic. Gheata de acolo se topeste rapid, sub ochii navigatorilor. Iar imaginile din satelit confirma cat de grava este situatia. In fiecare an, dispar 87.000 de kilometri patrati de calota, cat suprafata Serbiei. Iarna, o parte din gheata se reface insa intr-un ritm care nu compenseaza pierderile din timpul verii. Continuarea pe StirileProTv.ro.