Subiectul vizitei lui Macron in presa interna: Iohannis-Macron: Sprijin pentru Schengen, divergente legate de muncitorii detasati. Tudose, lasat sa astepte cu masa de pranz, titreazaRomania libera. Presedintele Klaus Iohannis a evitat sa-i dea un raspuns direct omologului francez Emmanuel Macron in ceea ce priveste sustinerea modificarii directivei muncitorilor detasati, la fel cum liderul din Hexagon s-a limitat in a spune ca tara sa nu se opune primirii in Spatiul Schengen. Pe scurt, niciunul dintre cei doi lideri nu a auzit din gura celuilalt o sustinere ferma a obiectivelor de pe agenda lor, scrieAdevarul. Ziarul Gandul se intreaba cu ce ne-am ales dupa vizita lui Macron? Bugetul apararii s-ar putea imparti intre americani si francezi.Deutsche Welleapreciaza insa ca presedintele Frantei Emmanuel Macron a fost primit cu mare entuziasm si nu a avut nicio dificultate in a-si impune punctele de vedere.

ActualitateFoto: Colaj foto

DW: "Spiritul european" privit dintr-o singura parte. Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, si-a atins scopul destul de usor. Cu o zi inainte, la Salzburg, el reusea sa obtina acordul de principiu al cehilor si slovacilor pentru modificarea directivei serviciilor in sensul dorit de francezi. De semnalat este ca presedintele Macron a primit ajutorul consistent al cancelarului Austriei, Christian Kern, care a indeplinit discret rolul de mediator pe langa premierul Slovaciei, Robert Fico si cel al Cehiei, Bohuslav Sobotka. Asa cum reiese dintr-un comunicat al Guvernului slovac, participantii la reuniune au convenit sa modifice directiva muncitorilor detasati destul de rapid, in cursul reuniunii Comisiei din luna octombrie. Desigur ca discutiile de la Salzburg nu s-au limitat la subiectul "dumpingului social", dupa cum l-a numit cancelarul Austriei in termeni solidari cu presedintele Macron, reuniunea abordand si tematica generala a constructiei europene, ingrijorarea Estului fata de Europa cu doua viteze, migratia, ca si problemele privitoare la apararea europeana, potrivit Deutsche Welle.

Liviu Pop incredinteaza o afacere de zeci de milioane de euro unei edituri pe care o controleaza. Manualele de clasele a VI-a, a VII-a, a VIII-a vor fi elaborate de Editura Didactica si Pedagogica, regie autonoma care este subordonata Ministerului Educatiei. Ministrul educatiei, Liviu Pop, este dispus sa incalce legile concurentei doar pentru ca nu a reusit sa organizeze in timp util licitatiile pentru manualele scolare. Dupa cum se stie deja, anul acesta noile manuale de clasa a V-a nu vor fi finalizate la inceputul scolii, elevii urmand sa invete dupa un indrumar, potrivit Romania libera.

Cum terorizeaza un grup de romi din Romania oraselul texan unde s-a turnat serialul "Dallas". Oraselul Murhpy, situat la 35 de kilometri nord-est de Dallas, nu mai are liniste de doi ani incoace din cauza unor romi din Romania care au aparut pe neasteptate. Potrivit bilunarului local "Murphy Messenger", grupul este format din 18 persoane, care au varstele cuprinse intre 16 si 65 de ani si fac parte dintr-un clan de 120 membri, aflati la Arlington, un alt oras din apropierea Dallasului. Clanul are o raza larga de activitate, din Dallas pana in nord in Oklahoma City, iar principalele lor activitati sunt furtul, cersitul, frauda bancara cu carti de credit, scheme de tip alba-neagra etc., scrie Adevarul.

Care este stadiul lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului: 800 de muncitori lucreaza in trei schimburi ca sa termine cea mai mare biserica din Romania. Se lucreaza de zor pentru finalizarea Catedralei Mantuirii Neamului. Peste 800 de muncitori lucreaza in trei schimburi, iar lucrarile avanseaza, dupa cum se poate vedea si in fotografiile publicate pe site-ul oficial al Patriarhiei Romane. In zona de nastere a turlei Pantocrator corpul principal este finalizat. La aceasta turla lucrarile de armare au ajuns la cota 54, o turla secundara se apropie de 52 m, iar la turla clopotnitei se afla la cota 48. In zona altarului se defasoara lucrari de cofrare a cupolei de la 36 la 45 m. Inaltimea pe care o avea edificiul la final va fi 120 metri pana la baza crucii de pe turla principala, potrivit Gandul.