Cum poate profita Romania de miliardele oferite de Marea Neagra. Tranzitul petrolului asiatic catre Europa ar putea aduce beneficii mari Romaniei, daca am avea o infrastructura de transport bine pusa la punct. Din pacate proiectele majore ori ne-au ocolit, ori au fost abandonate. Marea Neagra a devenit in ultimii 20 ani principalul nod de legatura a livrarilor de titei sau gaze din Rusia, Kazahstan, Azerbaijan sau Iran. Daca Iranul a avut de suferit din cauza emborgoului impus si ridicat in 2016, Rusia si-a redus livrarile ca parte a intelegerii cu OPEC sau a reducerii prezentei in regiune si prin transferul livrarilor de titei din Marea Neagra catre Marea Baltica. Integral in Capital.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Toamna plina la Palatul Victoria. Planurile Guvernului pentru perioada urmatoare. Se anunta o toamna plina la Palatul Victoria. Guvernul condus de Mihai Tudose a anuntat deja ca va face cateva schimbari radicale. Ar urma sa reintroduca supraacciza la carburanti, decizie care, de regula, duce la scumpirea benzinei si motorinei. In plus, premierul s-a pronuntat in favoarea reducerii contributiei catre Pilonul II de pensii. Continuarea pe Digi24.ro.

Groapa de gunoi Pata Rat risca sa provoace un dezastru ecologic. Groapa de gunoi de la marginea Clujului este pe cale sa provoace o poluare masiva a panzei freatice. Autoritatile sunt in alerta dupa ce, in urma unor alunecari de teren, pamantul s-a surpat si a blocat apa unui parau din zona. Lucrarile de inchidere si ecologizare la rampa de gunoi de la Pata Rat, de la marginea Clujului au inceput in martie. In iulie, insa, un mal intreg de pamant s-a surpat si a blocat albia paraului din zona. Mai mult: substantele toxice din deseuri se scurg in pamant. Un reportaj StirileProTv.

Social democratia impudica de la Primaria Capitalei. Operatiunea vouchere pentru biciclete continua. Discretia cat priveste identitatea beneficiarilor ne dezvaluie insa ca lumea intelege despre ce este vorba si ca nimeni nu ignora caracterul impudic al operatiunii. Primaria Capitalei practica de la o vreme o forma de social democratie cu totul stranie. Nu de mult a oferit 5000 de vouchere in valoare de 500 de lei pentru cei care ar dori sa-si cumpere o bicicleta, o trotineta electrica sau un vehicul de tip Segway. Procedurile se apropie de final, beneficiarii urmand sa-si primeasca bonurile prin posta. Suma e foarte mare raportata la castigul mediu lunar din Romania ceea ce nu poate decat sa sporeasca umirea. Un comentariu Deutsche Welle.

Un roman a facut inconjurul Pamantului in opinci, la 1916. Trei dintre partenerii sai au cedat pe drum. Dumitru Dan a strabatut, in 1916, Pamantul pe jos, calatorind prin 1.500 de orase, din 74 de tari, timp de 2.200 de zile. Imboldul acestei calatorii, care a avut loc in urma cu 100 de ani, l-a reprezentat concursul organizat de Touring Club de France, care le cerea participantilor sa inconjoare Pamantul pe jos. Premiul era de un franc pe kilometrul parcurs. Continuarea in Romania Libera.

Tragedia marinarilor de pe crucisatorul USS Indianapolis, devorati de rechini, rascoleste lumea dupa 72 de ani. Vestea unei descoperiri-soc facea ocolul lumii duminica, dupa ce Paul Allen, cofondatorul Microsoft, a anuntat ca echipa sa de cercetatori a gasit, pe 18 august, epava crucisatorului USS Indianapolis, scufundat in ultimele zile ale celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Anuntul a dat presei prilejul sa rememoreze tragedia marinarilor de pe nava de razboi americana, trimitand o a doua unda de soc in jurul lumii, scrie Adevarul.