Legile Justitiei, mai mult decat un PowerPoint. Tudorel vrea sa poata trimite magistratii la psihiatru. Politizarea Inspectiei Judiciare prin preluarea de catre Ministerul Justitiei, numirea procurorilor-sefi de catre CSM la propunerea ministrului Justitiei si infiintarea unei directii specializate pentru urmarirea penala a magistratilor sunt cele mai contestate masuri. In plus, orice judecator sau procuror ar putea fi trimis la expertiza psihiatrica in fata unei comisii comune a ministerului Justitiei si Sanatatii, noteazaRomania Libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Scandalul manualelor "unice" ia amploare.Scandalul manualelor continua in contextul in care, joi, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a admis 20 din cele 27 de contestatii depuse de editurile care au facut manualele, ceea ce inseamna ca acestea au fost legitimate sa conteste managementul defectuos al Ministerului Educatiei. cest lucru, alaturat cu intentia Ministrului Liviu Pop de a insarcina o singura editura, cea de stat, sa se ocupe de editarea manualelor incepand de anul urmator i-a determinat pe editori, specialisti in Educatie, dar si alte voci din societatea civila sa se opuna public ideii de a impune aceasta editura in vederea realizarii manualelor, scrieAdevarul.

Fosta sotie a lui Dan Adamescu a luat nejustificat trei milioane de lei pe care nu i-a mai inapoiat. Peste trei milioane de lei sunt datorate de catre Carmen Palade, fosta sefa a Consiliului de Administratie al magazinului "Unirea", societatii care detine mall-ul din centrul Capitalei. Suma reprezinta avansuri incasate de Palade in ultimii zece ani si nejustificate prin documente. Consiliul de Administratie al Unirea Shopping Center este hotarata sa recupereze integral aceasta suma de la Carmen Palade. Procedurile, insa, se anunta complicate si de durata, in contextul in care intre proprietarul Unirea Shopping Center si fosta sefa a CA se deruleaza un adevarat razboi de mai bine de un an, potrivitRomania Libera.

Batalia pentru locul al treilea. Cu doar cateva zile inaintea duelului televizat intre cancelara Angela Merkel si rivalul ei politic, Martin Schulz, a avut loc o confruntarea intre reprezentantii partidelor mici din Germania. Conform sondajelor, patru partide mici au sanse reale sa ocupe locul al treilea in urma alegerilor parlamentare din Germania, dupa cele doua mari formatiuni conservatoare (CDU/CSU) si social-democrati (SPD). Pe 30 august, in studioul canalului tv privat Sat.1, au fost invitati Katja Kipping (Die Linke) - reprezentanta Partidului Stangii, Katrin Goring-Eckardt - candidata ecologistilor (Bundnis 90-Grune), Christian Lindner (FDP) - presedintele liberalilor si Alice Weidel (AfD) - din partea partidului "Alternativa pentru Germania", conformDeutsche Welle.

Romanii vor avea prioritate la cumpararea de terenuri. Liviu Dragnea anunta ca in Parlament va ajunge in curand o lege care le va da prioritate romanilor, cand vine vorba de cumparat terenuri. Proiectul va respecta regulile Uniunii Europene, asigura seful PSD, care n-a vrut insa sa detalieze actul normativ, de teama ca acesta va fi criticat de presa. "Respectand cerintele UE, vom intra cu un proiect de lege foarte repede in Parlament, prin care sa ajutam in primul rand romanii sa cumpere terenuri, sa ajutam tinerii romani sa cumpere terenuri, pentru ca ceea ce se intampla acum nu e in regula", informeazaDigi24.

Comisia Europeana cere statelor membre mai multe eforturi pentru integrarea romilor. Comisia a publicat miercuri rezultatele unei evaluari care analizeaza modul in care statele isi pun in aplicare propriile strategii nationale privind integrarea romilor.Romania a inregistrat progrese in privinta educatiei si ocuparea fortei de munca. Evaluarea scoate in evidenta evolutia situatiei romilor incepand cu 2011 si arata ca, in ansamblu, situatia se imbunatateste incetul cu incetul. Comisia Europeana a constatat, spre exemplu, o mai mare participare a romilor la invatamantul prescolar si o scadere a procentului persoanelor care parasesc timpuriu scoala, scrieEuractiv.ro.