Cum a incasat Biserica 300.000 de euro chirie de la TVR pentru un cadou imobiliar facut de statul roman. Culisele unei retrocedari dubioase. Mitropolia Moldovei si Bucovinei a incasat aproape 300.000 de euro de la TVR Iasi drept chirie pentru o cladire retrocedata prelatilor de catre statul roman. Dupa ce au platit chirie timp de opt ani, reprezentantii Societatii Romane de Televiziune - notificati de preoti ca trebuie sa plece din cladire, si-au dat seama ca Biserica a obtinut intr-un mod posibil ilegal imobilul si cer anchete, informeaza Adevarul.

subiectele zileiFoto: Colaj foto

Lege modificata in defavoarea statului roman: Cumparam arme din SUA, dar am renuntat la investitii americane de 4 miliarde de dolari. Contractele de armament prin care Romania cumpara de la Statele Unite ale Americii sistemele de rachete "Patriot" si HIMARS, in valoare de 5,15 miliarde dolari, nu beneficiaza de offset. Adica, americanii nu mai sunt obligati de lege sa investeasca in economia romaneasca si in crearea locurilor de munca minimum 80% din valoarea contractelor. Motivul? Guvernul Ciolos a modificat legea offset in defavoarea statului roman, astfel incat contractele incheiate la nivel de guverne sa nu mai beneficieze de masuri compensatorii, potrivit Romania libera.

Cum trebuie tratat Phenianul?. Dupa recentul test atomic al Coreei de Nord, Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit. Pe masa sa de lucru se afla mai multe optiuni. Dar majoritatea sunt greu de aplicat sau inutile. Exista o singura varianta. "Cerseste razboi". Aceasta este concluzia ambasadoarei SUA la ONU, Nikki Haley, dupa recentul test atomic efectuat de regimul dictatorului nord-coreean Kim Jong Un. SUA nu au vrut niciodata razboi, nu doresc nici acum, a declarat responsabila luni in cadrul Consiliului de Securitate ONU, conform Deutsche Welle.

Simulare PNL: Toate salariile bugetarilor vor scadea in 2018. Calcule concrete. Salariile romanilor nu vor creste in 2018, dimpotriva, ele vor scadea, in unele cazuri chiar si cu peste 700 de lei, arata deputatul PNL Marilen Pirtea, care a transmis si niste simulari despre care spune ca ii sustin ipoteza. Plecand de la Legea salarizarii, liberalul a calculat cat ar urma sa castige anul viitor un profesor din mediul preuniversitar, un cadru didactic universitar, dar si un angajat ANAF, ajungand la concluzia ca romanii nu trebuie sa-si planifice cheltuielile in functie de promisiunile coalitiei de guvernare, "intrucat este foarte posibil sa nu beneficieze de niciun leu in plus", spune Gandul.

Comandantul fortelor SUA in Europa, ingrijorat de birocratia "de razboi" din UE. Ce spune despre Romania. Comandantul fortelor SUA in Europa, Ben Hodges, a facut recent o serie de comentarii la adresa birocratiei din UE, pe care o descrie ca fiind un punct nevralgic la nivelul securitatii continentale in fata agresiunilor Rusiei, se arata intr-un material de sinteza publicat de Atlantic Council. Intrebat de jurnalisti la Bruxelles daca Zapad 2017 este o amenintare reala, locotenent generalul american a ridicat din umeri si a raspuns: "Nu este nimic rau legat de Zapad, este dreptul Rusiei sa efectueze exercitii", potrviti Digi 24.

Povestea unui roman care face avere din trufe: Tara noastra este o resursa inepuizabila de bogatii. Radu Rughinis a plecat in Germania si Italia, unde a invatat gastronomie. Apoi s-a intors in Romania, unde a deschis un magazin in care vinde trufe si produse pe baza acestor ciuperci rafinate. Pentru Radu Rughinis, soneria telefonului a devenit melodia pe care o asculta cel mai des de cand a deschis Bottega del Tartufo, un magazin in care vinde trufe proaspete si diferite preparate din trufe aduse din Romania si Italia. Primeste apeluri din partea partenerilor sau a prietenilor cand se asteapta mai putin, spre uimirea lui Bosco, potrivit unui articol de pe Romania libera.

Cum ar arata un razboi intre SUA si Coreea de Nord? Tensiunile dintre SUA si Coreea de Nord au atins cote fara precedent, dupa ce regimul de la Phenian a anuntat ca a testat cu succes o bomba cu hidrogen. Explozia a provocat un cutremur de magnitudine 6.3, iar Coreea de Sud a reunit de urgenta consiliul de securitate, pentru a discuta despre amenintarea din nord. Prima tinta pe lista dictatorului Kim Jong-un este insula Guam, un teritoriu american din Oceanul Pacific. La numeroasele provocari ale Coreei de Nord, presedintele american Donald Trump a declarat ca Phenianul va fi lovit cu "foc si furie", daca nu isi tempereaza amenintarile, spune Digi 24.

Pareri impartite dupa duelul televizat din Germania. Cine a reusit sa se prezinte intr-o lumina mai favorabila? Cancelara Angela Merkel (CDU) sau contracandidatul ei laburist Martin Schulz? La o zi dupa duelul televizat parerile sunt impartite in Germania. La o zi dupa duel atat formatiunile conservatoare CDU/CSU cat si laburistii din SPD sunt la fel de multumiti. Ambele tabere reclama victoria dupa emisiunea cu o lungime de aproximativ 90 de minute. CDU a elogiat aparitia tv sigura, credibila si competenta a presedintei acestei formatiuni, apreciind ca Angela Merkel a reusit sa insufle partidului incredere in utlima etapa a campaniei electorale, spune Deutsche Welle.