Debutul anului scolar intampinat de profesori cu #PROTESTEZ. Debutul anului scolar a venit cu vechile probleme: lipsa manualelor, scoli fara autorizatii, la care s-au adaugat exercitiile de imagine ale liderilor, politizarea institutiilor si proteste timide ale profesorilor. Anul scolar a inceput si cu o serie de proteste. La Ploiesti, unii profesorii au aparut cu un ecuson in piept pe care se putea citi hastagul protestez. Unii parinti au fost deranjati de momentul ales de profesori si de exemplul pe care acestia il ofera copiilor in prima zi de scoala. Protestul a vizat atat neindeplinirea de catre PSD a promisiunilor salariale, dar a semnalat lipsa de atentie acordata profesionalizarii cadrelor didactice, relateaza Romania Libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Imagini de cosmar surprinse pe santierul Autostrazii Lugoj - Deva. De ce se tem soferii care trec pe langa versant. Santierul Autostrazii Lugoj - Deva creeaza probleme mari soferilor care circula pe Drumul National 76 Deva - Oradea. Un versant este decopertat, in aceste zile, iar bucati de bolovani se pravalesc pana la marginea soselei. Norii de praf acopera drumul national si pun in pericol siguranta trecatorilor. Norii de praf au acoperit, luni dupa-amiaza, peste 200 de metri din Drumul National 76 Deva - Oradea, la marginea satului Soimus, iar soferii care au circulat pe sosea au putut vedea cum tone de bolovani si pietris din versant se pravaleau pana la marginea acesteia, potrivit Adevarul.

Firea mai scoate un milion de euro din bugetul Bucurestiului pentru Catedrala Neamului. Cati bani a inghitit pana acum constructia. Municipalitatea va aloca un milion de euro pentru Catedrala Mantuirii Neamului, rectificarea bugetara fiind aprobata, luni, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Anul trecut, din bugetul Capitalei 3,7 milioane de euro au mers catre grandiosul lacas de cult a carei inaugurare este programata anul viitor, cu ocazia Centenarului. Propunerile de rectificare bugetara au fost aprobate cu 32 de voturi pentru, o abtinere si 13 impotriva, in cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de luni, scrie Gandul.

Noua Transalpina, construita pe jumatate. Privelistile impresionante ale drumului istoric, "blocat" in munti. O sosea turistica realizata pentru a lega, peste Muntii Valcan, Hunedoara si Gorj si-a gasit capatul in varf de munte, pe o creasta aflata la limita dintre cele doua judete. Drumul judetean a fost finalizat pe jumatate, doar in judetul Hunedoara, iar autoritatile au ramas, la fel ca in cazul altor sosele, doar cu promisiunea ca vecinii din Gorj vor continua lucrarile. Una dintre cele mai spectaculoase sosele transalpine din Romania a fost construita pe jumatate, in Muntii Valcan, potrivit Adevarul.

Un primar din Constanta a facut un pas inainte fata de slujbele religioase clasice la inceput de an scolar si a adus in localitate o relicva ortodoxa pentru rezultate bune la invatatura. In acest timp, ministrul Educatiei, Liviu Pop, nu stie de ce ¬copiii¬ se scrie cu trei ¬i¬, iar un alt parlamentar PSD a postat un mesaj agramat.

Citeste mai mult: adev.ro/ow4jqw

Germania: Trei milioane de alegatori cu multe dileme.Tinerii nu prea merg la vot. Ar putea fi alegerile din 24 septembrie decise de alegatorii in varsta? Date fiind tendintele actuale, raspunsul este negativ, spun unii sociologi. Uniunea Crestin-Democrata a imbracat haine tineresti. Intr-o cladire veche din Berlin, conservatorii germani isi prezinta programul politic pe un panou digital, de pe care nu lipseste o inima rosie, simbol al economiei germane, care pulseaza de zor. Cheyenne Turner, eleva in capitala germana, spune ca ideea este moderna, o experienta cu adevarat inedita. Tanara se perinda apoi prin incaperea plina de cutii de carton pe care sunt inscriptionate asa-numite "hashtag"-uri, cuvinte cheie in legatura cu politica CDU privind familia. Cheyenne a ajuns, recent, la varsta majoratului, iar pe 24 septembrie va merge la vot pentru prima oara in viata. La fel vor face alte trei milioane de tineri germani. Fata recunoaste ca nu a fost interesata de politica pana acum, nici la scoala, nici in timpul liber. "De aceea, mi se pare foarte dificil sa decid cu cine ar trebui sa votez", scrie Deutsche Welle.

Campania de Facebook care invata fetele ca nu trebuie sa fie printese. Natiunile Unite si seria foto de pe retelele sociale sarbatoresc modelele feminine puternice si vor sa le ofere fetelor din tarile sarace sanse egale la educatie si oportunitati sociale si economice. Povestile sunt o sursa de inspiratie, cu atat mai mult daca au si modele in viata reala, motiv pentru care Disney a lansat luna aceasta campania #DreamBigPrincess. In cadrul campaniei, 19 fotografie influente din toata lumea le-au facut portretele unor fete eroine, de la echipa de bicicliste din Afganistan pana la cantareata in varsta de 13 ani Ta'Kaiya Blaney. Scopul a fost de a crea si impartasi imagini puternice care inspira si de a strange bani pentru fetele neprivilegiate, anunta Vice.