Gara de Nord este oficial la cheremul taximetristilor "pirat", iar CFR nu gaseste nici o solutie. Din luna noiembrie a anului trecut, la Gara de Nord din Bucuresti nu mai este acreditata nicio companie care sa asigure serviciul de taximetrie. Compania Meridian Taxi, care avea de peste doi ani exclusivitate la Gara de Nord, in zona Coloane, a decis sa rezilieze contractul cu Regionala de cai ferate Bucuresti. De altfel, seful de la Meridian anuntase, pentru Romania libera, cu cateva luni inainte ca va recurge la aceasta masura. Aveam probleme majore la Gara de Nord. M-am saturat sa tot dau explicatii, inclusiv pentru prostiile pe care le faceau soferii. Erau soferi care in alte zone nu faceau nicio tampenie si cand ajungeau la Gara de Nord incepeau sa negocieze pretul, sa-si ia saorma si apoi sa repeada clientii la genul "stai, ca acum mananc", spuneRomania Libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Se anunta o "toamna fierbinte" in Moldova. Plahotniuc va incerca sa-l "devoreze" pe Dodon. In Republica Moldova are loc reimpartirea esichierului politic. Guvernarea controlata de PD si presedintele Igor Dodon monopolizeaza scena politica mimand o stare de rivalitate comica. Ei mizeaza pe faptul ca cetatenii au uitat cum s-au ajutat reciproc cele doua tabere la ultimele alegeri si la votarea sistemului electoral mixt. Igor Dodon vorbeste despre razboi la fel de usor cum promitea recuperarea miliardului furat si majorarea pensiilor in campania electorala. El incearca sa coaguleze electoratul pro-rus apeland la instrumente la limita legalitatii. Dodon a declarat recent pentru "AiF" din Rusia ca este convins ca moldovenii sunt gata sa rastoarne actuala guvernare prin forta daca el, presedintele, le-o va cere. In mai putin de un an de mandat, Igor Dodon i-a oferit Parlamentului, controlat de PDM, zeci de ocazii de a-l suspenda, pozand mai degraba in rol de agent al Rusiei decat de presedinte al Moldovei. Majoritatea parlamentara, controlata de oligarhul Vlad Plahotniuc, lider PDM, s-a limitat insa doar la atentionari de genul: "Degetele aratate de Igor Dodon mai pot fi si rupte, la un moment dat", conformDeutsche Welle.

Lista produselor primite de mineri in iunie 1990: slanina, oua, chiloti, pasta de dinti. Un document vechi de 27 de ani lamureste unul dintre misterele Mineriadei din 1990. Minerii care au macelarit oameni in Piata Universitatii nu doar ca nu au venit singuri in Bucuresti, dar au fost hraniti si imbracati, la ordinul celor care conduceau atunci armata si Guvernul. Lista alimentelor si produselor pe care minerii le-au primit in perioada violentele din iunie 1990 a fost desecretizata la cererea Parchetului General, care a si trimis 14 inculpati in judecata pentru crime impotriva umanitatii, conformDigi24.

Basescu: Stiam ca se plimba la Coldea ziaristi, oameni de afaceri, politicieni. SRI mi-a spus ca sunt "surse". Cand realizatorul relata afirmatiile colonelului Daniel Dragomir legate de vizitele pe care Florian Coldea le primea din partea unor politicieni sau jurnalisti, Traian Basescu a adaugat: "Poate si unii oameni de cultura... Am spus asa generic, nu stiu oameni de cultura, dar stiu de plimbarea oamenilor de afaceri, a jurnalistilor, a politicienilor. Stiu ca au fost." Fostul presedinte sustine ca sefii de atunci ai SRI aveau o justificare pentru aceste intrevederi. "Din punct de vedere al Serviciului exista acoperire, ne chemam sursele la ordine (...) Erau surse, culegeau informatii de la ei", a spus Basescu a adaugand ca stie cateva nume, dar nu le poate spune, informeazaGandul.

Toate scandalurile dupa care Primaria Bucuresti a dat 7,5 milioane de euro la Catedrala Neamului. Nu spun c-ar exista neaparat o relatie de cauzalitate intre evenimente, dar prea pare sa le potriveasca Universul pe toate. Pe cat de veninoasa si neortodoxa e Gabriela Firea la adresa dusmanilor politici (reali sau inchipuiti), pe atat e de evlavioasa-n viata ei privata. Scuze, am spus cumva viata ei privata? M-am pripit. Firea e genul de politiciana fara viata privata, aflata intr-o campanie electorala perpetua. Drept urmare, pasiunea ei pentru dreapta credinta e cat se poate de publica. Si-a vanturat-o-n trecut, cand candida pentru Senat si povestea-n emisiuni tabloide cum isi sporeste fertilitatea prin acatiste, si-o vantura si acum, ca primar ce-si petrece Pastele la televizor si investeste milioane de euro, bani publici, in Catedrala Mantuirii Neamului. Din iunie 2016 pana acum, Gabriela Firea a aruncat cu aproximativ 7,5 milioane de euro spre Catedrala. Cel mai recent a facut-o in urma cu doua zile, cand, ca urmare a rectificarii bugetare de toamna, a anuntat ca primaria va da inca un milion de euro pentru constructia megalomana a Bisericii, potrivitVice.

Procurorii DIICOT au ridicat documente de la sediul CJAS Vrancea, suspectand decontari nelegale de servicii medicale. Procurorii DIICOT au descins, miercuri, la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Vrancea de unde au ridicat mai multe documente, dar si la sediul unei clinici de imagistica medicala, suspectata ca ar fi decontat servicii, desi nu detine autorizatie de functionare. Prejudiciul estimat in dosar se ridica la 600.000 de lei. Surse judiciare au declarat, miercuri, corespondentului News.ro, ca procurorii DIICOT au descins la sediul CJAS Vrancea de unde s-au ridicat documete, intr-un dosar cu prejudiciu estimat la 600.000 de lei. Reprezentantii CJAS Vrancea afirma ca institutia nu a fost vizata de perchezitii, dar confirma ca s-au ridicat inscrisuri, conformNews.ro.