Un mesaj fals despre furtuna din aceasta seara se propaga pe retelele de socializare. Firea ameninta: O sa fac plangere penala. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat intr-o conferinta de presa ca va face plangere penala impotriva celor care au raspandit mesajele false despre furtuna care se anunta in aceasta seara in Bucuresti. "Am dispus si un audit informatic pentru a descoperi sursa, sa vedem cine a generat aceste mesaje care induc panica in randul bucurestenilor", a declarat edilul, potrivit Adevarul.

subiectele zileiFoto: Colaj foto

Tarom, vanduta pe sub masa unei companii arabe? Fostul sef al Tarom, Eugen Davidoiu, lanseaza acuze grave. Pecand conducea compania aeriana, doi membri din CA Tarom, din care un fost consilier al unui prim-ministru, i-au sugerat ca Tarom trebuie vanduta unei companii aeriene arabe. Fostul sef al Tarom afirma ca a primit "sugestii" pentru a vinde Tarom la o companie araba. Eugen Davidoiu, fostul director general al Tarom, sustine ca in primele saptamani dupa preluarea functiei au fost discutii cu anumite persoane, printre care si un consilier al unui premier, in cadrul carora s-ar fi "sugerat" ca Tarom ar trebui sa mearga la o companie araba. "Aveti o cunostinta, un domn Demetriade? Il cunoasteti? Exista o conexiune intre acest domn Demetriade si o companie araba si dorinta aceste companii arabe, prin acest domn Demetiade, am inteles ca a avut o agentie de voiaj in Bucuresti si ar sustine in continuare, ca sa vina director general - o sa auzim peste doua zile - o doamna, care a lucrat tot in compania dansului si care este reprezentanta acestei companii arabe? Aveti cunostinta de acest lucru?", a intrebat Eugen Radulescu, conform Digi 24.

Cutremur de 6,1 grade pe scara Richter, produs in largul Japoniei. Un cutremur de suprafata cu magnitudinea preliminara de 6,1 grade s-a produs, in cursul noptii de miercuri spre joi, in Oceanul Pacific, in largul coastelor Japoniei, anunta Institutul american de geofizica (USGS), scrie Mediafax. Cutremurul a avut loc joi la ora locala 1.37 (miercuri, 19.37, ora Romaniei), la adancimea de 10 kilometri. Epicentrul a fost in Oceanul Pacific, la 281 de kilometri est-sud-est de orasul japonez Kamaishi, la 288 de kilometri sud-est de Yamada si la 335 kilometri est de Sendai. Agentia meteorologica din Japonia a anuntat ca nu a fost lansata nicio alerta de tsunami, spune Romania Libera.

Gheorghe Stefan, condamnat in dosarul "Microsoft", eliberat conditionat. Fostul primar al orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, va fi eliberat conditionat dupa ce a executat mai mult de o treime din pedeapsa de trei ani si sase luni de detentie la care a fost condamnat pentru fapte de coruptie. Decizia este definitiva. Judecatorii de la Tribunalul Prahova au respins contestatia procurorilor anticoruptie impotriva sentintei din data de 18 august data de Judecatoria Ploiesti, prin care Gheorghe Stefan "Pinalti" a fost eliberat conditionat. Decizia de miercuri este definitiva, astfel ca fostul primar al municipiului Piatra Neamt va fi pus in libertate tot in cursul zilei de astazi. Pana la data formularii propunerii de eliberare conditionata de catre comisia din cadrul Penitenciarului Ploiesti, acesta a executat 297 de zile in detentie, la care s-au adaugat 235 de zile de arest preventiv si 13 zile considerate ca executate in urma muncii prestate, avand in total 545 de zile executate din pedeapsa totala, se arata in motivarea deciziei Judecatoriei, informeaza Euractiv.ro.

Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa s-au fotografiat alaturi de Melania si de Donald Trump la receptia oferita in onoarea sefilor de delegatii prezenti la Adunarea Generala ONU. Presedintele Klaus Iohannis a postat pe Facebook o fotografie in care el si sotia sa apar alaturi de Melania si de Donald Trump, la receptia oferita de catre presedintele SUA in onoarea sefilor de delegatii participanti la a 72-a sesiune a Adunarii Generale ONU. "Alaturi de Presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump la receptia oferita in onoarea sefilor de delegatii participanti la Adunarea Generala a ONU", comenteaza seful statului inainte de a posta fotografia alaturi de Melania si de Donald Trump. Cei doi sefi de stat s-au intalnit si cu ocazia vizitei pe care presedintele Klaus Iohannis a facut-o in SUA in luna iunie, conform News.ro.

Cutremur de 7,1 in Mexic. Imaginile dezastrului. Peste 200 de oameni au murit in Mexic, 27 de cladiri s-au prabusit si aproximativ 4 milioane de oameni au ramas fara curent dupa ce un cutremur de magnitudine 7,1 a lovit marti centru tarii. Capitala a fost cea mai afectata, intr-o singura scoala au pierit 25 de oameni, 21 dintre ei elevi, dupa ce cladirea s-a prabusit in timpul orelor. Presedintele a anuntat trei zile de doliu national. Cu utilaje sau cu mainile goale, mexicanii au rascolit ruinele din capitala Ciudad de Mexico si din localitatile din jur in cautarea supravietuitorilor. Cladiri cu 4-5 etaje s-au facut una cu pamantul, pe sosele au aparut fisuri, iar socul a rupt tevi de gaz. Echipele de interventie au cautat fara oprire printre ruine, iar orice suflet salvat a fost o victorie, spune Digi 24.