Lefuri de bancher in firmele lui Firea. Intr-una din companiile infiintate de Primaria Capitalei, salariu mediu este de 2.500 euro pe luna. Cele opt companii solicita si imprumuturi de peste 15 milioane de euro pentru a plati salariile a 4.000 de persoane nou-angajate. Fiecare sef de companie va primi un salariu lunar de peste 12.000 lei pe luna, adica in jur de 2.500 euro. De exemplu, Speranta Cliseru (fosta angajata loiala a primarului Pandele de la Voluntari) primeste din banii bucurestenilor trei salarii, dupa ce a fost angajata de primarul Firea ca presedinte al CA al RATB, administrator la Compania de Dezvoltare Durabila si presedinte al CA de la Compania de Paza a Municipiului Bucuresti, potrivit Romania libera.

ActualitateFoto: Colaj foto

Angela Merkel - actioneaza sau doar reactioneaza? Sefa CDU, Angela Merkel, a suferit o infrangere amara. A fost pedepsita pentru politica fata de refugiati, spun demoscopii. Aceasta a generat numeroase critici. Si ce face Merkel? In ziua de dupa alegeri, Angela Merkel a incercat sa dea explicatii. Parea stapana pe sine, cu chipul aproape impietrit. A fost "o analiza lucida" pe marginea migratiei electoratului si a succesului formatiunii AfD. "Ca Uniune, am avut 12 de ani de raspundere guvernamentala. Este un interval de timp foarte lung, nimic nu e batut in cuie, nu se stie daca dupa 12 ani mai primesti inca un mandat sau nu", a afirmat sefa CDU si a pledat pentru mai multa smerenie fata de alegatori. "Considerati ca aveti vreo vina?", a intrebat un jurnalist strain. Rezultatul alegerilor este "o polarizare si, in mod evident, ca persoana, are legatura si cu mine", a marturisit Angela Merkel., scrie Deutsche Welle.

Are Coreea de Nord cu adevarat capacitatea de a dobori bombardierele americane? Coreea de Nord ar avea o sansa mai buna sa doboare un bombardier american cu ajutorul bateriilor de rachete anti-aeriene, in cazul in care aceste avioane s-ar afla suficient de aproape. Desi majoritatea sistemelor anti-aeriene nord-coreene sunt sisteme vechi sovietice, Phenianul are totusi in arsenal o serie de arme surprinzator de eficiente. "Coreea de Nord detine o serie de sisteme sovietice de rachete sol-aer S-75, S-125, S-200 si Kvadrat, ce sunt mai mult sau mai putin intr-o conditie buna. Pe langa acestea, incepand din anii 2010, au adaugat acestui arsenal un sistem modern, de productie proprie, numit KN-06 de catre Statele Unite", a explicat Vasily Kashin, expert in relatii internationale pe zona Asiei, potrivit Adevarul.

INTERVIU FAO: OMG nu sunt necesare, dar ar trebui sa fim deschisi in privinta biotehnologiilor. "Cu siguranta se pot indeplini cerintele de productie alimentara fara OMG, se poate face fara. Cu toate acestea, nu vrem sa eliminam beneficiile pe care biotehnologiile le pot oferi in sens larg. OMG sunt o problema deosebit de spinoasa. FAO nu a analizat suficient, dar stim ca vrem sa sprijinim tarile pentru a lua cele mai bune decizii intr-un sens reglementar. Problema este ca fermierii saraci, care au nevoie sa-si imbunatateasca productivitatea, nu folosesc soiuri imbunatatite de seminte. Ei folosesc hibrizi obtinuti prin polenizare deschisa. S-ar putea sa fie prea scumpe", spune directorul adjunct FAO Daniel Gustafson pentru EurActiv.

Dupa mai bine de un deceniu de existenta, "Casa Soarelui" si-a tras obloanele. Singurul loc unde bolnavii de cancer gaseau alinare, inchis. O fundatie din Constanta care era singura ce se ocupa de bolnavii in faza terminala nu mai are un sediu unde functiona, din cauza unor neintelegeri intre autoritati. "Casa Soarelui", singurul centru de ingrijiri paliative pentru bolnavii cu cancer din judetul Constanta, s-a inchis de la inceputul acestei luni. Pacientii au fost trimisi acasa. Functiona din 2002 si a tratat, in acest rastimp, circa 4.000 de pacienti, potrivit Romania libera.

Parteneriatul Estic - intre pragmatism si scepticism. Lansat in 2008, Parteneriatul Estic urma sa fie cel mai ambitios proiect al UE, care avea drept scop consolidarea securitatii si stabilitatii spatiului est-european, dar si a relatiilor cu fostele republici sovietice. Deoarece Rusia a perceput initiativa drept o agresiune, proiectul a devenit din ce in ce mai dificil de realizat. Macinate de instabilitate politica si economica, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina si Belarus au acceptat propunerea Uniunii Europene de a da start unei noi colaborari in cadrul Parteneriatului Estic. Care este situatia acestor tari si care este viitorul Parteneriatului Estic? Deutsche Welle a discutat pe acest subiect cu mai multi experti din tarile mentionate, care s-au intalnit in aceste zile la Chisinau in cadrul Eastern Partnership Think Tank Forum 2017.