Investitia Nokia la Cluj este boicotata de politicienii germani care incearca sa impiedice mutarea fabricii de la Bochum la Bucuresti, scrie Romania libera. Adevarul considera insa ca eurodeputatul PDL Rares Niculescu s-a umplut de ridicol prin atacul extrem de dur lansat la adresa liderului socialistilor europeni, ger­manul Martin Schultz, pe care l-a acuzat total aiurea ca se opune deschiderii fabricii de la Cluj.

Investitia Nokia la Cluj, boicotata de politicienii germani

Romania nu a acordat nici o facilitate fiscala si nu a dat nici un ajutor de stat companiei Nokia, dupa ce aceasta a decis sa investeasca la Cluj, spune Dana Daraban, consilierul ministrului finantelor.

Precizarea vine pe fondul unor tensiuni declansate de sindicatelele si politicienii germani ca reactie la decizia liderului mondial al productiei de telefoane mobile, Nokia, de a-si inchide fabrica din Bochum pentru a-si muta productia in Romania. Martin Schultz, presedintele Grupului Socialist din Parlamentul European, a cerut ieri Uniunii Europene sa nu permita mutarea fabricii din Germania la Cluj, dar cererea sa a fost respinsa de Jose Manuel Barroso, presedintele CE. "Nokia incearca sa inchida o fabrica in Germania si sa deschida o alta in Romania cu sprijin financiar al UE. Rog sa se verifice si, daca este adevarat, sa nu se permita acest lucru", a solicitat Schultz. (Romania libera)

Cum poate deveni ridicol un europarlamentar roman

Eurodeputatul PDL Rares Niculescu a lansat ieri un atac extrem de dur la adresa liderului socialistilor europeni, ger­manul Martin Schultz. Ata­cul a fost generat de o disputa dintre liderul socialist si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pe tema recentei decizii a Nokia de a delocaliza activitatea sa de la fabrica din Bochum, din Germania, in Romania.

Martin Schultz s-a declarat „revoltat" ca o asemenea delocalizare ar avea loc cu bani comunitari, din fondurile structurale. Acuzatia a fost insa respinsa cu fermitate de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. „Uniunea Europeana nu aloca bani unei societati comerciale pentru delocalizare, chiar daca localizarea in cauza are loc in interiorul UE", a spus Barroso.

In realitate, Martin Schultz nu a cerut in Parlamentul European oprirea deschiderii fabricii de la Cluj, ci doar a intrebat comisia daca exista o politica publica de sustinere a delocalizarilor in interiorul Uniunii. Ras­punsul presedintelui comisiei a fost negativ. (Adevarul)