Fiscul nu mai are bani pentru paza sediilor din sud-estul Romaniei. De la inceputul lunii, constantenii care au avut treaba la sediile ANAF au observat ca oamenii de paza lipsesc. Acelasi lucru se intampla in tot sud-estul Romaniei. "Romania libera" a aflat si motivul pentru care se intampla acest lucru: nu mai sunt bani. "Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Galati a primit bugetul de cheltuieli pe anul 2017 rectificat, iar la capitolul 50.01.20.01.30 are alocata valoarea de 0 lei pentru trimestrul IV", spune Eugen Ciorici, director general DGFP Galati. La acest capitol bugetar intra alte cheltuieli si servicii pentru intretinere si functionare. Trebuie remarcat ca DGFP Galati a facut tot ce i-a stat in putinta. La data de 29 septembrie 2017, a finalizat o procedura de achizitie pentru astfel de servicii, dar, in lipsa fondurilor bugetare, contractele de prestari servicii nu pot fi intocmite/semnate."DGRFP Galati a intreprins demersurile generale catre ANAF in vederea reconsiderarii unei suplimentari bugetare, astfel ca, dupa aprobarea suplimentarii, se vor semna contractele de prestare servicii la nivelul DGRFP Galati", a mai spus Eugen Ciorici. Regionala de la Galati are in subordine judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea, Vrancea. O parte din angajatii directiilor finantelor publice sunt ingrijorati de situatia creata. Vorbim de institutii care ruleaza multi bani zilnic. Banii nu raman in sediile directiilor, sunt predati in fiecare seara, dar poate ca nu toata lumea stie acest lucru.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Zeci de clienti ai unui dealer Suzuki acuza o mega-inselaciune. Oamenii au platit masini noi pe care nu le pot primi. O reprezentanta Suzuki din Romania este in centrul unui scandal urias, zeci de clienti acuzand dealer-ul autorizat al Suzuki de inselaciune dupa ce a incasat bani in avans fara sa plateasca mai departe masinile. Pana la ora actuala sunt peste 70 de clienti, unii dintre ei luand credite de la banca pentru achitarea integrala a masinii. Firma Sara Motors, dealer-ul autorizat al Suzuki din Timisoara, este acuzata de zeci de clienti de inselaciune dupa ce a incasat banii pentru masini noi fara sa faca platile mai departe, astfel incat oamenii sa isi poata primi masinile. Unii dintre clienti au platit integral autoturismele. Este si cazul lui Calin, un timisorean care a platit pentru o masina noua de la Suzuki suma de 15.200 de euro. Masina este comandata, dar pentru ca dealer-ul nu a platit-o, timisoreanul nu isi poate primi masina. Intr-o situatie similara se afla si alti clienti. Potrivit unor documente postat pe un grup de Facebook, Suzuki Romania i-a comunicat unui client ca masina sa a fost comandata si fabricata inca din 25 iulie, dar "va fi livrata catre RS Sara Motors SA dupa efectuarea platii de catre aceasta". Potrivit grupului de Facebook infiintat de pagubitii dealer-ului Suzuki de la Timisoara, peste 70 de persoane si-au platit masinile, unii integral, fara sa le mai poata primi pentru ca dealer-ul nu a facut plata. Avocatul Dana Iordan a fost contactata de un grup de 25 de persoane pagubite de repretantanta Suzuki din Timisoara, anunta Adevarul.

Romanii care isi "risca viata" zilnic in drumul catre munca. Chinul se masoara in kilometri pentru cei care locuiesc in jurul Bucurestiului, lucreaza in Capitala si nu au masina personala. Oamenii se inghesuie in microbuze ca sa ajunga la oras si de multe ori merg in conditii periculoase. Oamenii legii stiu asta: o treime dintre amenzile date de Politia Ilfov anul acesta sunt pentru soferii care au luat in masini de doua ori mai multi pasageri decat numarul de locuri. "Riscam sa ne pierdem viata ca nu stim cum plecam de acasa si cum ajungem", afirma o femeie. Microbuzele care merg din comuna Corbeanca la Bucuresti sunt arhipline la cursele de dimineata, cand localnicii merg la serviciu. Inghesuiti ca la moaste, oamenii stau unde pot. Un barbat sta pe treapta si se sprijina de maner. Neinchisa bine sau pur si simplu defecta, usa se poate transforma in iesirea spre moarte. Soferul care ar trebui sa nu lase sa urce decat pasagerii ce gasesc scaune libere raspunde nepasator la ingrijorarile oamenilor. Satui de aceste probleme care nu se rezolva de ani de zile, localnicii de la Corbeanca au facut o asociatie ca sa aiba mai multa putere in fata autoritatilor. O mie de oameni au semnat pana acum petitia prin care cer transport decent spre Capitala, noteaza Digi 24.

DW: Kosovo si diplomatia romaneasca in Balcani. Se vadeste ca noul stat Kosovo continua sa fie un subiect important in evolutiile europene, dar nu pentru presupusa asemanare cu Catalonia, ci din alte motive.Cu ocazia reuniunii recente de la Varna a tarilor balcanice, prim-ministrul Tudose enumera integrarea europeana a Serbiei printre obiectivele Romaniei si interlocutorilor ei din regiune. Subiectul preocupa insa si Bulgaria cel putin in aceeasi masura. Responsabilii politici de la Sofia, care se pregatesc sa preia presedintia prin rotatie a Consiliului European, au facut cunoscut ca unul dintre obiectivele presedintiei bulgare va fi integrarea europeana a Balcanilor de Vest si implicit a Serbiei. Dupa aproape 20 de ani de la masacrul de la Racak si de la bombardamentele NATO asupra Belgradului, integrarea europeana a Serbiei nu mai provoaca polemici, dar un anumit aspect ramane mereu o rana deschisa. E vorba de provincia Kosovo, a carei indepedenta nu a fost recunoscuta de toata lumea, Romania si Spania, alaturi de alte cateva state, facand opinie separata. Or, integrarea europeana a Balcanilor de Vest presupune in prealabil ca statutul acestei provincii sa fie pe deplin clarificat, mai cu seama in interiorul Uniunii Europene, scrie Deutsche Welle.

Cosmarul unui adolescent roman dupa o banala operatie la clavicula.Medicul i-a ratacit un cui in organism si i-a spus sa-l lase acolo "ca n-are nicio treaba" In ultimii ani, numele medicului din Salaj aflat in centrul relatarii tanarului a aparut in mai multe reclamatii venite din partea pacientilor si a apartinatorilor acestora, care reclama atat lipsa de profesionalism, cat mai ales comportamentul jignitor al acestuia. Medicul Horea Jidveianu, sef al Compartimentului Chirurgie si ortopedie infantila din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, este implicat intr-un nou scandal. Andrei, un adolescent de 17 ani, si parintii acestuia sustin ca din cauza nepriceperii si a dezinteresului de care a dat dovada, sanatatea tanarului a fost pusa in pericol. Intr-o postare facuta pe contul sau de Facebook, adolescentul relateaza clipele de cosmar prin care a trecut dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale efectuata de catre medicul salajean. "In luna Iunie am fost operat la clavicula la Spitalul Judetean Zalau, de catre dr. Horea Jidveianu. Atunci mi-a montat doua brose (un fel de cuie, se vede in poza). Cand a trebuit sa mi le extraga, mi-a putut extrage numai una, timp de patru ore pe masa de operatie nu a putut face nimic, recomandandu-mi sa o las acolo unde e "ca nu are nicio treaba" (zice el). In 12 octombrie, dupa o gramada de drumuri la spitale, cu ajutorul lui Dumnezeu si multumita unul doctor de la Cluj, brosa a fost extrasa, ajungand deja la un centimetru de a-mi intra in plaman. P.S: Dragi prieteni!!! Daca vreodata (nu va doresc) veti avea vreo problema de ordin ortopedic, nu va recomand sa va lasati pe mana doctorului Jidveianu! Va spun din propria experienta", a scris Andrei, potrivit Adevarul.

Am fost la conferinta din Bucuresti in care o infractoare pacatoasa din SUA a aberat despre gay. Kim Davis a vrut musai sa vina in Romania, asa ca si-a facut pasaport special pentru turneul acesta de propaganda homofoba.Joi seara, Kim Davis, functionara americana care a facut cinci zile de puscarie pentru c-a refuzat sa elibereze certificate de casatorie pentru cupluri gay, si-a incheiat turul romanesc anti-gay la Bucuresti, in Sala Media a Teatrului National din Bucuresti. Cum TNB este o institutie publica, aflata-n subordinea Ministerului Culturii, gazduirea unui eveniment atat de incarcat politic a cauzat automat controverse. Asociatia Accept a solicitat anularea evenimentului pentru ca "incalca demnitatea umana a persoanelor LGBTI" prin "continutul instigator la ura si portretizarea acestei minoritati ca agresor si rau absolut", moment in care TNB a transmis ca "se disociaza total de continutul conferintei" si ca a atentionat in scris organizatorii "sa respecte demnitatea umana a persoanelor LGBTI". Evenimentul s-a tinut in cele din urma, doar ca organizatorii, Coalitia pentru Familie si Platforma Civica Impreuna, s-au dovedit foarte suspiciosi in privinta presei. Cu o zi inainte, ne-au transmis ca va exista o conferinta inaintea evenimentului propriu-zis, la care vor putea participa si jurnalistii inarmati cu aparate de fotografiat si filmat, dar, de la sase incolo, doar pocaitii de la Prodocens Media vor avea privilegiul de a inregistra ce se intampla. Ajung in fata TNB-ului pe la sase fara, conferinta cu liber la fotografiat si filmat e pe sfarsite, fotograful imi spune ca deja a fost trimis la plimbare. Desi, teoretic, are o capacitate de doua sute si ceva de persoane, sala se umple repede. Unii raman in picioare, asa ca organizatorii mai scot cateva scaune dintr-o camera alaturata, relateaza VICE.