Cum arata strada Felix Stroe, propus sa devina ministrul Transporturilor."Strada se afla la iesirea din Cumpana, in zona noua a comunei. Dupa cum se vede, este un drum de piatra si pamant, care a primit denumirea de "Stroe Felix" inca din 2009, dupa o hotarare data de Consiliul Local", relateaza Paul Greavu, reporter Digi24. Pe ulita de 400 de metri sunt doar cateva case. "Cati nu au fost domnule ministrii si nu au facut nimic. Mai face si asta ceva? Au pus firma intai si pe urma sa vada ce se face", spune un cioban. Localnicii spera ca strada va fi reabilitata. "Poate ne asfalteaza si noua strada asta." "Poate ne ajuta si cu curentul si cu d-alea, ca nu avem nici curent, nu avem nici transport", scrieDigi24.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Centrale nucleare nesigure. Centralele nucleare din Europa sunt insuficient protejate impotriva amenintarii teroriste, arata un raport realizat la cererea Greenpace. Situatia trebuie sa intre in atentia autoritatilor competente.Joia trecuta, la centrala nucleara din Cattenom (Franta) au fost observate mai multe scantei, care semanau cu un foc de artificii. Activistii Greenpeace au trecut peste cateva intrari securizate si au aprins artificiile chiar in apropierea bazinului de ardere pentru tijele de combustibil. Teroristii ar fi putut patrunde, la randul lor, foarte simplu in centrala, fiind capabili sa aprinda o bomba cu un impact devastator asupra intregii Europe. Odata cu actiunea din centrala electrica de la granita cu Germania, Greenpeace a vrut sa atraga atentia asupra deficientelor de siguranta descoperite la bazinele de dezactivare (racire) a barelor de combustibil utilizate in reactoare. Potrivit unui studiu comandat de organizatia sus-mentionata, rezervoarele de apa folosite in acest scop in reactoarele franceze si belgiene, nu sunt protejate in mod adecvat impotriva atacurilor sau dezastrelor naturale. Daca apa de racire iese din bazine sau nu mai este racita, tijele de combustibil elibereaza cantitati mari de substante radioactive, informezaDeutsche Welle.

Reteaua "Executorii": cand interlopii bat palma cu oamenii legii. Codul camatarilor. Reteaua acuzata de camatarie de procurorii antimafie, ai carei membri au fost deja arestati preventiv saptamana trecuta, lucra mana in mana cu un executor judecatoresc. Gruparea apela la amenintari si la mesaje prin care puneau presiune psihica pe victime, care erau obligate sa plateasca uneori saptamanal si cate 10% din suma imrumutata. Insa, pe langa amenintarile privind integritatea fizica, aceasta grupare denumita "Executorii", si care isi desfasura activitatea din Popesti Leordeni, oraselul de la marginea Bucurestiului, interlopii au inceput din 2015 sa apeleze si la lege ca mijloc de intimidare, sustin procurorii DIICOT. Aceasta grupare era condusa de Stefan Petre (zis Fane) care era ajutat de alti doi "vice-lideri" - Adrian Gheorghe si Dragos Tache George Copcea, dar si de executorul judecatoresc Mihail Popa, zis "Domn Profesor". Cei patru asigurau deciziile clanului care erau puse in aplicare de zecile de locotenenti. DIICOT a retinut, saptamana trecuta, 18 membri ai gruparii, printre care se afla si trompetistul formatiei Vunk, Danut Dumitru Nicolau. Victimele nu aveau nicio speranta ca pot scapa de recuperatorii camatarilor sau de punerea in executare a bunurilor, asa ca in majoritatea cazurilor acceptau conditiile impuse, anuntaAdevarul.

Romanul intervievat de Morgan Freeman pentru un documentar care va fi difuzat pe National Geographic: "L-a interesat cum am putut invata ce este iubirea". Celebrul actor american Morgan Freeman a realizat un interviu cu Izidor Ruckel (37 de ani), un tanar roman care a crescut in orfelinatele comuniste si a fost adoptat la varsta de 11 ani de catre o familie de cetateni din SUA. Freeman, ajuns cunoscut in ultimii ani si datorita documentarelor pe care le prezinta la National Geographic, a gasit in Izidor subiectul potrivit pentru cel mai nou proiect al sau, care va fi difuzat de prestigiosul canal de televiziune. Noua serie documentara este intitulata "The Story of Us" ("Povestea noastra"). Intalnirea dintre Morgan Freeman si Izidor Ruckel a avut loc in iunie 2017, intr-un parc din Los Angeles. Discutia filmata intre cei doi a durat patru ore. "L-a interesat cum poate un copil care a crescut intr-o institutie fara iubire, fara compasiune, sa invete ce este iubirea. Si daca mai poate iubirea sa fie, de fapt, unealta prin care putem face aceasta lume mai buna?", povesteste romanul intalnirea cu Freeman, relateazaAdevarul.

Muzeul Octavian Goga, castigat dupa 12 ani de procese. Dupa 12 ani de procese, castelul-muzeu al poetului Octavian Goga a fost castigat in instanta de Consiliul Judetean Cluj. Este vorba despre domeniul din comuna Ciucea, locul unde a trait si a lucrat poetul. Din 2005, autoritatile nu au mai putut investi aici din cauza procesului intentat de urmasii sotiei lui Octavian Goga, care au contestat testamentul prin care domeniul era donat statului roman. Autoritatile locale promit sa faca o analiza completa a domeniului pana la sfarsitul anului pentru a determina ce trebuie reabilitat. Pana atunci, muzeul poate sa fie vizitat dupa acelasi circuit pe care il aveau si oaspetii familiei Goga atunci cand ajungeau la Ciucea, potrivitDigi24.

Peretele unei cladiri abandonate, transformat de credinciosi in "Zidul Plangerii", de Sf. Parascheva. Mii de oameni s-au rugat la racla Cuvioasei Parascheva in timpul noptii de vineri spre sambata. Credinciosi veniti din toate colturile tarii au trecut pe la moastele Ocrotitoarei Moldovei pentru a-i multumi pentru toate dorintele implinite si pentru a-i lasa alte rugaminti. Indiferent de vreme sau de dureri, multi dintre ei ajung la Iasi cu o zi inainte Praznicul Sfintei Parascheva pentru ca se spune ca pe 14 octombrie, Sfanta face minuni. La aproximativ un kilometru de racla Cuvioasei, pe un perete al unei cladiri abandonate, mii de lumanari au ars toata noaptea. Fiecare dintre cei peste 100.000 de oameni care s-au inchinat la racla au pus un gand, o ruga sau o multumire pentru Sfanta Cuvioasa Parascheva, alaturi de o lumanare, astfel ca zidul cladirii abandonate a fost transformat intr-un adevarat "zid al plangerii", scrieGandul.

Am vorbit cu barbati care au venit sa protesteze fata de violenta impotriva femeii in Romania. Sa-i cari pumni unei femei nu te face mai barbat, cum sa participi la un mars pentru siguranta femeilor nu te face mai putin barbat. Marsul de pe 14 octombrie, organizat de Reteaua de Combaterea si Prevenirea Violentei Impotriva Femeilor, a adunat aproape o mie de persoane care au cerut, printre altele, modificarea legislatiei in conformitate cu Conventia de la Istanbul ratificata de Romania in 2016. In Romania, un sfert din omorurile inregistrate intr-un an au loc in familie, in timp ce doar 34 de agresori sunt condamnati definitiv in raport cu 18 683 de fapte de violenta in familie (Art. 199, Cod Penal) sesizate in 2016. Pentru asta s-a iesit in strada, pentru asta s-a scandat, printre altele: "Nu ma simt flatata sa fiu agresata", "Vrem dreptate in justitie si incredere in politie", "Cea mai mica lovitura nu e dragoste, e ura", "Indiferenta hraneste violenta" sau "Solidaritate, sa ne unim toate", potrivitVICE.