Secretarul general al Senatului s-a ridicat singur la rang de demnitar, apoi si-a fixat o leafa mai mare decat a lui Iohannis. Cine e Ion Vargau. Secretarul general al Senatului, Ion Vargau, fost senator PSD, s-a ridicat cu de la sine putere de la statutul de functionar la cel de demnitar si, drept urmare, si-a aplicat, tot dupa bunul plac, o leafa mai mare decat cea a presedintelui Senatului sau a presedintelui Romaniei, primii oameni in stat. Apoi s-a aparat mintind. Ion Vargau si-a asimilat functia, cu de la sine putere, cu cea a secretarului general al Guvernului, deci si-a calculat salariul dupa grila de majorare oferita de Gabriel Oprea. Din punct de vedere tehnic, salariul a fost calculat de Directia de Resurse Umane din Senat, care se afla insa direct in subordinea secretarului general Ion Vargau., potrivit Adevarul.

ActualitateFoto: Colaj foto

DW: Scurt pe trei. Kurz, Merkel si Europa. Comentand alegerile austriece, analistii occidentali s-au cantonat intr-o expresie unanima. Ar fi avut loc un ¬puseu de dreapta¬. Dar oare ce l-a generat? Si ce inseamna oare pentru Europa triumful dreptei austriece? Se poate oare afirma, cum am facut dupa anuntul rezultatelor provizorii ale alegerilor de duminica din Austria si Saxonioa Inferioara, ca perdantii lor sunt, deocamdata, ultimele victime ale deciziei din 2015 a Angelei Merkel, de a ridica barierele din calea unei imigratii necontrolate? In opinia mea, bilantul ambelor consultari electorale reflecta dorinta clara de schimbare a situatiei catre care Angela Merkel si-a orientat tara si, implicit, Europa, dupa 2015, potrivit Deutsche Welle.

Presedintele Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, sponsorizata de bugetul de stat: De zece ani, nu l-am vazut niciodata pe Ion Iliescu pe aici. In pofida numelui, Academia Oamenilor de Stiinta din Romania nu are bani pentru cercetare. Toate fondurile primite de la buget - in valoare de peste 7 milioane de lei - sunt alocate pentru plata salariilor si indemnizatiilor. Infiintata in perioada interbelica, reglementata in perioada comunista si reinfiintata, in urma cu zece ani, Academia Oamenilor de Stiinta din Romania (AOSR) are, printre membrii sai, o serie de oameni politici: Ion Iliescu, Teodor Melescanu, Ecaterina Andronescu, Nicolae Robu, Valeriu Tabara, Anghel Stanciu, dar si inalte fete bisericesti arhiepiscopii Nifon sau Teodosie, dezvaluie Romania libera.

Nicolicea rescrie geografia ca s-o salveze pe Rovana: Bratul Pavel a disparut, malul s-a mutat pe partea cealalta a insulei, deci nu mai exista in albia minora. Deputatul PSD Eugen Nicolicea, presedintele comisiei juridice a Camerei Deputatilor, sustine ca acuzatiile care li se aduc lui Sevil Shhaideh si Rovanei Plumb nu sunt sustinute legal deoarece, pe de o parte, bratul Pavel nu mai exista pentru ca s-a colmatat si, prin urmare, nici insula Belina. Deputatul PSD a mai sustinut ca toate acuzatiile aduse la adresa lui Sevil Shhaideh nu se confirma si nu sunt sustinute de nimic legal si, prin urmare, daca nu exista fapta principala, nu poate sa existe un complice, adica nici Rovana Plumb nu ar fi vinovata, potrivit Adevarul.

Comentariu DW: Coalitia de dreapta din Austria, periculoasa pentru UE. Sebastian Kurz, castigatorul alegerilor, nu s-a decis inca. Dar ar fi bine sa reflecteze atent inainte de a face o coalitie cu populistii de dreapta. Trebuie sa ia o decizie de adevarat om de stat, crede Bernd Riegert. Fostul ministru ceh de Externe, Karel Schwarzenberg, un european iscusit, se teme de "orbanizarea" Austriei. Schwarzenberg crede ca o eventuala coalitie exclusiv de dreapta ar genera un val de nationalism in Austria, care ar putea duce, la fel ca in Ungaria premierului Viktor Orban, la o totala restructurare a statului. Daca tanarul, dar experimentatul Sebastian Kurz va face coalitie cu populistii de dreapta ai lui Heinz-Christian Strache din FPO, atunci politica de migratie, securitatea interna si alte teme structurale ar putea sa o ia intr-o directie indoielnica, potrivit Agerpres.

Ambasada Chinei cumpara cu 4 milioane de euro o cladire in centrul Capitalei, unde vrea sa deschida centru cultural. Ambasada Chinei in Romania a cumparat cu 4 milioane de euro un imobil cu o suprafata de 3.500 de metri patrati in centrul Capitalei, unde vrea sa deschida un centru cultural. "Gasirea imobilului care sa indeplineasca solicitarile ambasadei a fost o provocare. Cautarea a durat aproape un an de zile. Imobilul este compus din parter, subsol si sase etaje, cu multe spatii deschise pentru cursuri, expozitii si alte activitati culturale", a declarat Robert Teodorescu, sales department manager. Imobilul este situat in zona centrala a Capitalei (Str Batistei-Armeneasca-Rosetti), potrivit New Money.