Fostul administrator special al Hidroelectrica, Remus Borza, nu e foarte optimist in privinta deciziei pe care Curtea de Arbitraj de la Washington este asteptata sa o anunte in perioada urmatoare in procesul deschis de asa numitii baieti destepti din energie impotriva statului roman, arata rfi.ro.

Remus BorzaFoto: Agerpres

"Baietii destepti" au reclamat faptul ca administratorul special al Hidroelectrica a reziliat unilateral contractele de furnizare (extrem de avantajoase pentru traderii privati), in momentul in care compania de stat a intrat in insolventa.

In Romania, toate litigiile au fost castigate de Hidrolectrica.

"Statul de regula se apara prost. Pentru ca isi angajeaza avocati la doi-trei ani de zile dupa ce au inceput procedurile. Perioada in care este decazut din dreptul de a administra probe. Asa se explica ca la Washington statul a pierdut toate litigiile, cu toti care nu aveau dreptate", spune Borza, intr-un interviu pentru rfi.ro.

In opinia sa, Hidroelectrica redevine "o vaca grasa de muls", deoarece "se politizeaza din nou managementul Hidroelectrica".

"Se pare ca aceeasi vechi baieti destepti au inceput sa se imprieteneasca din nou cu Hidroelectrica. Nu ar trebui sa ne surprinda daca intr-o perioada nu prea indepartata de timp Hidroelectrica va intra din nou in dificultate", afirma acesta, in interviul pentru rfi.ro.