Un apropiat al presedintelui Basescu, fost ministru democrat, a cumparat o locuinta de lux de la senatorul UDMR, dusman declarat al Cotroceniului.

Noul apartament de 860.000 de euro, achizitionat de liderul PD Vasile Blaga este situat chiar peste drum de sediul central al partidului, din Aleea Modrogan, si este unul dintre cele mai luxoase imobile de locuinte din Romania, invecinandu-se cu mai multe ambasade, dar si cu palatul lui Gigi Becali. Apartamentul are 206 metri patrati si e compus din living, trei dormitoare, un birou si bucatarie.

Potrivit unor surse, politicianul democrat ar fi vecin cu mogulul media Adrian Sarbu si jurnalistul Emil Hurezeanu. Proaspata achizitie a lui Blaga nu se regaseste insa in declaratiile de avere din 14 iunie si 21 noiembrie 2007. Cert este ca, pe 6 februarie 2007, cu putin inaintea achitarii avansului, Blaga a vandut actiuni detinute la BRD, in valoare de 845.695 de lei, aproape 254.000 de euro, la cursul de la acea data.

Apartament · teren

Contactat ieri de EVZ, Blaga a recunoscut ca este posesorul luxosului apartament, pe care l-a achizitionat in primavara lui 2007, la „pachet” cu un teren de 101 metri patrati. Apartamentul a fost detinut de senatorul UDMR Verestoy Attila (25%) si de o firma cu care politicianul maghiar s-a asociat pentru a ridica imobilul (75%). Plata se face in trei transe: un avans deja achitat, de 430.000 de euro, bani incasati de firma, 215.000 de euro - tot catre firma -, in primavara, si alti 215.000 pe care-i va primi Verstoy la finele anului.

Blaga si Verestoy sunt insa doua nume cu „priza” diferita la Cotroceni. Democratul este unul dintre oamenii de incredere ai presedintelui Traian Basescu, alaturi de care a activat atat in partid, cat si la cancelaria de la Cotroceni, pana la numirea sa in fruntea Ministerului de Interne. Pe de alta parte, parlamentarul UDMR a cazut in dizgratia lui Basescu. Acesta l-a si inclus pe lista neagra a oligarhilor care capuseaza finantele Romaniei.

Integral in Evenimentul Zilei