Premiul loto la Extragerea 6/49 se pune în joc duminica. Potul, la categoria I, a atins cifre istorice: aproape 11 milioane de euro. Un nou record national, dupa cel de anul trecut, cand un un calarasean a castigat 10,45 milioane.

Romanii au format cozi la agentiile loto, nutrind speranta ca poate-poate, de data aceasta, vor deveni fericiti dupa Extragerea 6/49. Tragerile loto vor avea loc duminica, începand cu ora 18:45, în studioul Loteriei Romane.

Datele sunt centralizate de catre un server care nu se afla la sediul Loteriei, ci la firma greceasca INTRACOM.

Colaborarea dintre Loteria Romana si firma greceasca dateaza din 1992, fiind „nasita" de premierul de atunci Theodor Stolojan si garantata guvernamental prin semnatura lui Nicolae Vacaroiu, în calitate de sef al Comisiei Interministeriale de Garantii si Credite de Comert Exterior.

Contractul a fost încheiat fara licitatie si ulterior a fost prelungit pana în 2013. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a denuntat în 2006 "parteneriatul" în cauza, concluzionand ca Loteria Romana a pierdut, numai în perioada 2003-2005, peste 2.200 miliarde lei vechi, din colaborarea cu firma greceasca.

Integral in Adevarul