UE pregateste taierea fondurilor europene pentru statele membre care incalca regulile statului de drept. Confruntata in ultima vreme cu derivele de la regulile statului de drept din partea Ungariei si Poloniei, Uniunea Europeana a constat ca amenintarile cu activarea articolului 7 din Tratatul UE, cel care suspeda dreptul de vot al unui stat membru in cadrul Consiliului, nu au efecte. De aceea, Bruxelles-ul va trece la taierea fondurilor europene. Germanii, dar si francezii, ameninta ca accesul la aceste fonduri va fi conditionat de respectarea statului de drept, scrie Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Om fi oameni, dar pentru cei care ne conduc nu suntem persoane! SC Parking SA, o societate infiintata de Primaria Focsani ca sa gestioneze parcarile din oras, il areca director pe Dorian Alecsandrescu, membru PSD si fost consilier local care a umplut schema cu o sumedenie de colegi de la PSD, conform ziarul vrancea24.ro. Ziarul a vrut sa afle organigrama asa ca a solicitat sa primeasca lista angajatilor de la compania Primariei. Raspunsul Parking SA suna astfel: "Din cerere nu rezulta niciun element de identificare din care sa rezulte ca cererea dumneavoastra este inaintata de o persoana, fie fizica, fie juridica".Oamenii Primariei adauga: "Rezulta ca dumneavoastra sunteti doar un portal, nu putem transmite informatii catre un portal, intrucat acesta nu este o persoana", relateaza Tolo.

Bucurestiul, capitala rupta de Europa: singurele conexiuni decente sunt cele aeriene. Bucurestiul este singura capitala europeana care nu este legata prin autostrada de niciun alt oras important de pe continent. Si legaturile feroviare lasa de dorit. Din Bucuresti pleaca trei autostrazi, insa toate trei se opresc dupa maximum 225 km, cat are cea spre Constanta (Autostrada Soarelui), care este cea mai lunga, pentru ca cea spre Ploiesti (A3) se termina dupa doar 60 km. Trenul international "vedeta" al CFR Calatori este Interregio Dacia, care face legatura intre Bucuresti si Viena, trecand prin Budapesta, si a carui durata ajunge la 17 ore. In consecinta, transportul aerian ramane baza pentru romanii care vor sa se deplaseze in Europa si nu numai, potrivit Romania Libera.

Romania si cavalerii tristei fripturi. Guvernarea ar merge "ca pe roate". Asa s-a exprimat, textual, Mihai Tudose, liderul pesedist al guvernului bucurestean, nu si al Romaniei, tara condusa ca si cum duminica nu s-ar fi intamplat nimic, de Liviu Dragnea. Dragnea nu e singurul cavaler al tristei fripturi romanesti. Iata de pilda declaratiile premierului pe care-l tolereaza seful PSD, cu privire la Romania, tara care ar merge "ca pe roate". Tudose si-a completat aiuritoarea asertiune cu o afirmatie nu mai putin memorabila. Si-anume, ca va demisiona din functia de prim ministru "in secunda" in care va avea "indoieli" cu privire la performanta guvernului, scrie Deutsche Welle.

Dragnea si Tariceanu au tras cortina de fier intre Romania si SUA. De ce s-au suparat americanii. In numele intregului Parlament, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au batut obrazul diplomatiei americane, dupa ce SUA au indemnat ca in legile Justitiei sa nu fie incluse prevederi care afecteaza lupta impotriva coruptiei. PSD considera ca America a incalcat suveranitatea Romaniei. Opozitia considera ca PSD a calcat in picioare Justitia. Presedintele Klaus Iohannis a tacut. "Aceasta legislatie, care a fost initial propusa de Ministerul Justitiei, ameninta progresul pe care Romania l-a facut in ultimii ani in construirea unor institutii juridice puternice protejate de interferente politice", scrie Heather Nauert, purtator de cuvant al Departamentului de Stat, citat de Adevarul.

Sefa Directiei IT din ANAF a fost trimisa in judecata pentru luare de mita. Ancuta Anda Macovei, director al Directiei Tehnologia Informatiei, Comunicatii si Statistica Vamala din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor la data faptelor, in prezent director suspendat al aceleiasi structuri din cadrul ANAF, a fost trimisa in judecata, marti, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru luare de mita. DNA informeaza ca in cauza s-a dispus luarea masurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile si imobile detinute de Macovei, respectiv asupra sumelor de bani existente in conturile bancare deschise pe numele aceleiasi inculpate, pana la concurenta sumelor de 1.054.721 euro, informeaza Romania Libera.

Am vizitat inchisori celebre din lume si-am inteles de ce Romania n-o sa scoata bani din asta. O expozitie arata momentele cheie din 1870, cand tasmanienii s-au prins ca pot sa faca o tona de bani din exploatarea trecutului coloniei penale. Sunt expuse vederi cu inchisoarea, fotografii cu hotelul cu 60 de locuri care descriu facilitatile de la Port Arthur: apa calda si apa rece, totul curat, comod, cochet, masini si biciclete de inchiriat si chiar si filme Kodak. Nu pot sa nu ma gandesc ca nici acum, 120 de ani dupa ideea celor de la Port Arthur, nu suntem in stare sa facem ceva despre deportatii de la Canal sau despre sutele de oameni care fugeau din tara, ca nu avem un muzeu al comunismului, scrie Vice.