Am intrebat un expert de ce unii romani sunt blocati pe Facebook zilele astea. Paralel cu protestele au fost niste probleme cu niste conturi. Mai precis, unele dintre ele au fost blocate cateva ore pe motiv de spam sau de limbaj nepotrivit. Ciprian Susanu, specialist Facebook si manager general la agentia Dare Digital, a raspuns intrebarilor VICE si a declarat ca o echipa de 20 sau 30 de oameni, coordonati, eventual fiecare cu cate 10 conturi false, poate raporta manual persoane si sa aiba si succes. Cel mai simplu mod in care blocarea unui cont se intampla e cu cautare de cuvinte cheie direct pe Facebook si cand cineva e prins cu "bulangiu", "poponar", "negru", "jidan" si altele din sfera asta, reteaua actioneaza mai repede decat inainte.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Razboiul interlopilor romani pentru controlul prostituatelor din Madrid. "Avea pretentia de la mine sa fac 40.000-50.000 de euro pe luna". Unul dintre cei mai agresivi proxeneti romani din Spania, Marian Tudorache, zis Becu, s-a ales cu al doilea mandat de arestare in Romania. Procurorul DIICOT care l-a anchetat arata ca interlopul detine suprematia pe piata prostitutiei din Madrid. DIICOT a investigat modul in care zeci de tinere romance au fost inselate si fortate sa se prostitueze in Spania. Acuzatiile in cazul lu Becu: constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane, proxenetism si spalare a banilor. In acelasi dosar au fost retinuti si doi dintre locotenentii sai, Catalin Marius Chita si Alberto- Daniel Serban, scrie Adevarul.

Glasciorul patriotului national. Intr-un tarziu, America a vorbit. S-a declarat ingrijorata. In ecou, s-a auzit corul glascioarelor diverselor variante de patriot nationale. Dupa ce a epuizat posibilitatile canalelor diplomatice, SUA au inteles ca Romania se afla in ceasul al 12-lea. Ca e pe ultima suta inainte ca soarta statului de drept sa fie pecetluita, iar tara sa fie predata cu arme si bagaje anti-democratiei de tip rusesc. Modul in care Dragnea si Tariceanu au inteles sa replice ei insisi ori prin Firea demersului administratiei Trump e, evident, un semn al fricii de romani, scrie Deutsche Welle.

General rus: Avioanele militare SUA "nu au ce cauta" la Marea Neagra. Generalul rus in rezerva Nikolai Antoshkin a afirmat ca avioanele militare americane "nu au ce cauta in Marea Neagra", o mare care este "inchisa". Reactia lui Antoshkin a venit dupa ce Statele Unite ale Americii au acuzat Rusia ca a sicanat unul dintre avioanele sale intr-un mod "nesigur" deasupra Marii Negre. "Avionul SUA opera in spatiul aerian international si nu a facut nimic pentru a provoca acest comportament rus", a declarat Michelle Baldanza, purtatoare de cuvant a Pentagonului. "Actiunile nesigure au potentialul de a produce prejudicii grave si de a duce la ranirea tuturor membrilor echipajelor implicate", a adaugat ea, citata de Adevarul.

Romania este condamnata de CEDO pe motiv ca ar fi aplicat tortura in cazul unui detinut bolnav de cancer. CEDO a condamnat Romania la plata unor daune morale de 9.000 de euro, dupa ce a stabilit ca statul roman a incalcat Articolul 3 din Conventie, legat de tortura, in cazul unui detinut care suferea de cancer si nu a fost eliberat conditionat. CEDO a stabilit ca acel detinut a fost supus unui "tratament inuman", fiind facut obiectul a saptesprezece transferuri la unitati penitenciare si sapte transferuri catre unitati sanitare la Bacau, Iasi si Bucuresti, informeaza Romania Libera.

Victor Ponta: Dragnea poate merge maine la Washington sa se vada cu cineva? Ca stiu ca nu are viza. "Cum poti fi seful unui partid la guvernare in Europa si sa nu ai viza?!". Victor Ponta a declarat la Digi24 ca mesajul Departamentului de Stat al SUA ii era adresat lui Liviu Dragnea, iar acesta ori nu l-a inteles, ori nu a vrut sa il accepte. "A fost un mesaj public pentru Liviu Dragnea", a spus el. Potrivit lui Ponta, e ciudata atitudinea de "ratoiala" a liderului PSD la adresa SUA in conditiile in care, in ianuarie, " a dat bani sa isi faca poze la restaurant cu Donald Trump".

Toyota isi face reclama pe tricourile CSM Steaua Bucuresti, dar masinile le ia clubul privat al lui Virgil Stanescu! Pe 10 noiembrie 2015, echipa de baschet Steaua CSM EximBank Bucuresti anunta "incheierea unui parteneriat cu Toyota". Cinci masini Toyota Auris intra "in acest parteneriat". Dar desi sunt cluburi si bani publici, nu exista nicio transparenta in folosirea sumelor si a bunurilor, asa cum sunt cele cinci masini Toyota dobandite printr-un contract de publicitate. Pentru ca toti banii si bunurile sunt gestionate de clubul Atletic, al lui Virgil Stanescu. In cazul contractului cu Toyota, cele cinci masini sunt folosite la echipa, de unii jucatori, si raman, la finalul celor 4 ani, in posesia clubului Atletic, potrivit Tolo.

Digul de pamant de la groapa de gunoi cu "lac de levigat" a cedat, Garda de Mediu amendeaza Consiliul Judetean cu inca 60.000 de lei. Comisarii GNM- Cluj au aplicat o sanctiune de 60.000 lei dupa ce ieri au constatat scurgeri masive de levigat din corpul depozitului de deseuri inspre paraul Zapodie. Din primele cercetari, comisarii au observat ca scurgerile de levigat s-au produs dupa cedarea partiala a digului de pamant care delimiteaza acumularea de levigat din corpul depozitului de deseuri. "Atentionam, inca o data, autoritatile judetene Cluj ca fenomenul de scurgere a levigatului in apele paraului Zapodie este extrem grav!", transmite GNM, citat de Actual de Cluj.