Un nou studiu arata ca o bacterie care se afla de obicei in gura s-ar putea regasi in majoritatea celulelor din tumorile de cancer de colon. Ea poate calatori cu celulele in timpul metastazei si, precum multe bacterii, este sensibila la antibiotice, scrie playtech.ro.

Bacteria fusobacteria, caracteristica florei bucale, se gaseste si in celulele cancerului uman de colon. Descoperirea a fost facuta in 2011, in studii diferite, de catre dr. Matthew Meyerson de la Institutul Oncologic "Dana-Farber" si dr. Robert A. Holt de la Universitatea "Simon Fraser".

Anul acesta, potrivit unui studiu publicat in jurnalul Science, Meyerson si colegii sai au confirmat ca fusobacteria se afla in jumatate din tumorile cancerului de colon. Cercetatorii au studiat si acele cazuri in care cancerul de colon s-a extins catre ficat. Au descoperit ca tumorile continuau sa fie infectate cu fusobacteria chiar si in ficat. Celulele canceroase care nu contineau bacteria cu pricina au ramas neinfectate. De asemenea, celulele tumorii care cresteau in ficat, nu in colon, au ramas neatinse.

Citeste restul articolului pe playtech.ro