"Revolutia fiscala". Sapte scenarii pentru noile salarii.1. Angajatorii vor sa pastreze salariile brute din 2017 si in anul 2018. Acest lucru va duce automat la scaderea salariilor nete ale angajatilor. 2. Angajatorii vor sa pastreze salariile nete din 2017 prin modificarea salariilor brute. Un calcul al firmei de consultanta si audit Deloitte Romania arata ca, dupa transferul contributiilor de la angajator la angajat, salariul mediu brut trebuie crescut cu 19,9% pentru a pastra neschimbata valoarea salariului net. 3. Angajatorii vizeaza pastrarea salariilor nete din 2017, prin acordarea de prime brute. Astfel, ei vor pastra salariul brut din 2017, insa vor acorda prime brute pana la nivelul la care salariul net sa ramana acelasi, noteazaAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

O recunoastere tarzie.Autoritatile romanesti acorda din fericire intreaga atentie funaraliilor regelui Mihai, dar cu cat fastul este mai mare cu atat mai vadita este nedreptatea care i s-a facut in timpul vietii. Exista in societatea romaneasca o exemplaritate postuma. Controversa, indiferenta, ostilitate in timpul vietii, dupa care, intr-o unanimitate fara cusur, toata lumea se intrece in cele mai calde omagii. Asa s-a intamplat cu seniorul taranist Corneliu Coposu, figura emblematica a opozitiei de dupa 1989, care fusese petrecut tot timpul vietii cu calomniile cele mai nedemne pentru ca ulterior sa curga omagiile din toate directiile inclusiv din partea liderilor FSN. A fost uimitoare "convertirea" unui Ion Iliescu si altora care, subit, se induplecau sa recunoasca meritele marelui disparut. Situatia se repeta intrucatva cu Regele Mihai, anuntaDeutsche Welle.

Preafericitul Daniel si Preamilostiva Gabriela.Patriarhul Daniel (Intaiul Statator al Bisericii Ortodoxe Romane), Gabriela Firea (primarul general al Capitalei) si Gabriel Mutu (primarul Sectorului 6) au inaugurat, marti dimineata, Centrul multifunctional de sanatate "Sfantul Nectarie", unitate medicala care se adreseaza in special persoanelor cu risc de marginalizare sociala. Dotarea centrului a costat aproximativ un milion de lei. Dupa ce a fost primit cu paine si sare de cativa copii bine instruiti, Preafericitul a oficiat o slujba de sfintire a noului centru medical. A spus rugaciuni, a impartit binecuvantari si a miruit peretii unitatii medicale folosindu-se de un trafalet tricolor (tija de sfintire, in termeni religiosi), relateazaRecorder.

Ce-au invatat elevii din Elvetia despre Regele Mihai.Cativa dintre copiii care invata la o scoala din Aubonne (Elvetia), la doar cateva sute de metri de resedinta Regelui, au fost intrebati de un reporter ce stiu despre Majestatea Sa Regele Mihai I. Copiii au raspuns ca era "cineva important" si ca in Al Doilea Razboi Mondial a facut multe, ba chiar "a arestat un om rau in biroul sau", facand referire la Maresalul Ion Antonescu. "Profesoara a spus ca era cineva important si ca s-a bucurat de multa recunostinta, de exemplu din partea Americii", raspunde un copil pe la vreo 12 ani intrebat de reporterul unei televiziuni. "In timpul celui de al Doilea Razboi Mondial a facut multe. Chiar- daca am inteles bine- a arestat un om rau in birou sau", a spus un alt tanar, facand referire la maresalul Ion Antonescu, care a fost arestat in data de 23 august, ziua in care Romania a intors armele contra nazistilor, conformAdevarul.

De ce sunt periculoase schimbarile pe care PSD vrea sa le faca in activitatea magistratilor.PSD modifica in acest moment mai multe legi de baza care guverneaza sistemul de justitie din Romania. Una dintre legile importante dezbatute acum in Parlament este cea care reglementeaza activitatea procurorilor si judecatorilor, mai exact Legea 304/2004 (Legea privind organizarea judiciara). Pentru a intelege ce anume vrea sa schimbe coalitia aflata la putere am parcurs documentul de lucru aflat la Comisia juridica din Camera Deputatilor si i-am cerut un punct de vedere magistratului Cristi Danilet pe cele mai importante prevederi. Prima observatie facuta de Cristi Danilet este aceea ca oamenii puterii nu au explicat clar ce anume vizeaza in aceste modificari, arataVice.

Misterul omului cazut pe fereastra la hotelul Sport din complexul "Lia Manoliu". Se incearca stergerea inregistrarilor.Aproape de zorii zilei de duminica, la Hotelul Sport din Complexul "Lia Manoliu" un om a cazut de la etajul 2, in circumstante inca neclare. El s-a ranit grav. "Era un barbat din Republica Moldova, venit acolo impreuna cu un grup de peste 60 de oameni, cazati pe barba directoarei hotelului, Tatiana Petrescu", povesteste unul dintre angajatii de la "Lia Manoliu". Numele sau este Georgi Curnic, 27 de ani, profesor de sport in Republica Moldova. Conform unor relatari, el venise impreuna cu un grup de copii, fotbalisti. Curnic avea fracturi la maini si picioare. A ajuns la Spitalul "Sf. Pantelimon". Medicii i-au descoperit la timp si o ruptura de artera brahiala. A fost transportat la Spitalul "Floreasca", unde a fost operat si continua sa fie internat, potrivittolo.ro.