Vanatoarea de teroristi in cronicile unui privilegiat al Revolutiei din 1989. "Nu stiu de cate ori mi-am facut cruce si am zis: Ori eu, ori ei".Marturii bizare despre "teroristi" din Decembrie 1989 au fost consemnate de Gheorghe Firczak, fost deputat vreme de 16 ani ca reprezentant al rutenilor si sef al unei asociatii de revolutionari implicate intr-un dosar al certificatelor dobandite ilegal de luptatori cu rol determinant in victoria Revolutiei din 1989. Gheorghe Firczak a fost timp de 16 ani parlamentar al minoritatilor nationale, fiind ales deputat din partea rutenilor in perioada 2000 - 2016, functie pe care din 2016 a ocupat-o fiul sau Iulius Firczak. Istoricul de profesie, Firczak si-a legat numele de Asociatia Judeteana a Ranitilor Revolutiei si Urmasilor Martiri - Decembrie 1989, infiintata in Deva, un municipiu care se numara printre localitatile in care zeci de oameni au profitat ilegal, potrivit procurorilor, de pe urma decretelor prin care au fost acordate beneficii celor care au primit titluri de "Luptatori cu rol determinant in Victoria Revolutiei din 1989", informeazaAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cum pot fi modificate corect legile Justitiei.PADOR-CH este prima voce din societatea civila care recunoaste si excesele organelor judiciare de la dezbaterile privind legile Justitiei. Asta in contextul in care sunt unele voci din ONG-uri ale magistratilor care indeamna judecatorii si procurorii la protest care sa aiba influente politice. "APADOR-CH face un apel public catre ambele parti, "organe judiciare" si Parlament, implicate intr-un dialog din ce in ce mai greu de realizat, sa-si tempereze excesele si idiosincraziile, existente din partea fiecaruia, destul de vizibile la dezbaterea privind "legile Justitiei" si sa coopereze loial, pentru adoptarea unor reglementari echilibrate. Legislatia penala nu trebuie sa creeze nici posibilitatea sau aparenta incurajarii unor abuzuri de putere din partea anchetatorilor, dar nici posibilitatea impiedicarii sau zadarnicirii activitatii de descoperire si combatere a infractiunilor", se arata intr-un mesaj al organizatiei postat pe pagina de internet a APADOR potrivitRomania Libera.

Romania in fata unui nou Stalingrad.Daca lectia despre tristul prezent furnizata de funeraliile ultimului cap incoronat al romanilor apartine copilului, potrivit caruia "regele s-a dus si am ramas cu comunistii", ce viitor probabil are tara? Ce-o asteapta? Inainte de a fi luminos va fi unul revolutionar. Sau nu va fi deloc, ca sa parafrazez cuvintele atribuite scriitorului francez Andre Malraux, potrivit carora sexolul XXI nu va mai fi daca nu va fi asa cum chiar s-a dovedit a fi, in speta unul religios. Apoi viitorul romanilor care se vor ridica sa-si apere drepturile constitutionale, justitia, libertatea si statul de drept va depinde de soarta revolutiei lor. Or, pe moment, ea inca n-a demarat cu forta si luminozitatea celei din februarie. Pentru ca prea multi romani continua sa fie deprimati, sastisiti, resemnati, cu ochii launtric inca scaldati in lacrimile ultimului drum al regelui. Nu putini din cei care nu s-au lasat prada fatalismului se apara pregatindu-si emigrarea, relateazaDeutsche Welle.

Care au fost cele mai mari descoperiri stiintifice in 2017.Societatea Regala din Londra a fost fondata in 1660, fiind descrisa drept "un colegiu invizibil" al filosofilor si fizicienilor naturalisti. De-a lungul celor 400 de ani de istorie, a desemnat in randurile sale peste 8 000 de membri, precum Isaac Newton, Charles Darwin, Albert Einstein, Stephen Hawking si Jocelyn Ball Burnell, care au sprijinit Societatea in indeplinirea functiei de dezvoltare a cunostintelor noastre despre Pamant si Univers. Este putin probabil ca tu sau eu sa aducem vreodata "o contributie substantiala la imbunatatirea cunostintelor despre natura", care reprezinta cerinta principala pentru a deveni Membru al Societatii. De aceea, atunci cand mi-a fost inmanata sarcina de a furniza un sumar de prima mana al celor mai importante progrese stiintifice din 2017, nu am recurs la vastele mele cunostinte, ci am luat legatura prin telefon cu doua dintre mintile luminate ale Societatii Regale, noteazaVice.

Moare cea mai veche scoala din Turda.Din toamna anului viitor, cea mai veche scoala din Turda va inceta sa existe. Infiintat in anul 1905, ca scoala de arte si meserii, actualul Colegiu Tehnic Dr. Ioan Ratiu va disparea de pe harta scolilor din Turda, odata cu inceperea anului de invatamant preuniversitar 2018 ￯ 2019, relateaza actualitateadearies.ro. La sedinta de vineri, 15 decembrie 2017, membrii forului deliberativ turdean au decis ￯eutanasierea￯ celei mai "batrane" scoli din oras, deoarece acolo invata mai putin de 300 de elevi, numarul fatidic sub care, daca va cobori, o scoala sucombeaza. Printre motivele scaderii numarului de elevi, nu numai in cazul Colegiului Tehnic Dr. Ioan Ratiu, ci, al tuturor scolilor turdene din filiera invatamantului tehnologic, membrii forului deliberativ au amintit cresterea ratei abandonului scolar in clasele ciclului gimnazial, atat in cazul scolilor de la sate cat si a celor din orase, conformActual de Cluj.

Rabufnire in dosarul Hexi Pharma! Directorul din fabrica acuza complicitatea spitalelor: "Daca cresteam concentratia, spitalele nu mai cumparau dezinfectantii nostri ca ziceau ca miroseau prea tare!". Infectiile nosocomiale au multiple cauze. Dar folosirea dezinfectantilor diluati de la Hexi Pharma e un factor de propagare a infectiilor care a ajuns obiect de dosar penal. In dosar se confirma ca biocidele ineficiente ale Hexi au fost folosite si in clinicile private. Cand Condrea a fugit cu retetele din fabrica, toata lumea din Hexi Pharma a incercat sa-si scape pielea. Atunci angajatii au furnizat procurorilor contracte, plati, retete de fabricatie, inclusiv conversatiile inregistrate dintre Condrea si una din iubitele sale, directorul Flori Dinu. Hexi Pharma se arata azi in toata ciudatenia si fauna ei. Din dosarul devenit public la Judecatoria Sectorului 5 rezulta cum o parte importanta a problemelor sanatatii din Romania ajunsesera pe mana unei firme cu o conduita nebuneasca, scrietolo.ro.