Secretul lui Nicolicea: A facut Dreptul la Spiru Haret, forma de Invatamant la Distanta. A ramas repetent la prima facultate. Eugen Nicolicea e deputat din anul 1992. Biografia sa oficiala de pe site-ul Camerei Deputatilor arata ca este absolvent a doua facultati: Electronica si Dreptul. La niciuna dintre ele insa nu se spune unde a absolvit si in ce an. In momentul de fata, Eugen Nicolicea este presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, adica acea comisie fara ale carei rapoarte sau avize nu poate fi adoptata nicio lege, indiferent de zona pe care o reglementeaza. Un fost profesor le-a marturisit celor de laAdevarulmarele secret: a urmat Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de "Invatamant la Distanta". "In acelasi timp facea aceeasi facultate si nevasta, si fiica lui", sustine profesorul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Am fost la protestul in care sute de judecatori si procurori din Romania au tacut in fata coruptiei. Practic, cei care trebuie sa aplice legea au iesit in fata instantelor sa spuna, prin tacere, ca modificarile pe care parlamentarii PSD-ALDE vor sa le faca sunt gresite. Dintre cele trei puteri ale statului (separate, cum zice Constitutia), cea legislativa (ba chiar si aia executiva, daca te uiti la OUG-uri) o ia la pumni pe cea de-a treia si apoi o obliga sa taca si sa nu spuna ca e victima unui abuz. De tacut a tacut, dar tacerea ei simbolica a spus enorm. Au stat intr-o tacere apasatoare ieri cele cateva sute de judecatori, procurori si auditori de justitie (adica viitori magistrati) in timpul protestului lor mut de la Palatul de Justitie; au refuzat sa vorbeasca cu presa si cu oricine altcineva in tot acest timp, scrieVice.

Revolutia lui Ion Iliescu. Loviturile din 1989 si 2017. "Pentru ce? ..." este raspunsul lui Ion Iliescu dupa ce a fost intrebat daca se simte vinovat pentru cei care au murit in timpul revolutiei din decembrie, 1989. Potrivit anchetatorilor, "a fost realizata o succesiune clara a evenimentelor politico-militare existente in dupa-amiaza si seara zilei de 21 decembrie 1989" si "a fost conturata succesiunea evenimentelor deosebit de importante din noaptea de 21/22 decembrie 1989". De acest moment al vietii lui, de umbrele acelui decembrie 1989, fostul presedinte a fugit timp de aproape trei decenii, iar pentru o buna bucata din acest interval nu a avut pentru ce sa isi faca griji, scrieDigi24.

Occidentul orbecaie neconvingator, in cautarea maretiei si unitatii de odinioara. Constiente de necesitatea transatlanticismului, si Statele Unite, si statele europene incearca sa joace un rol tot mai important in propria aparare, in contributia in cadrul NATO si in solutionarea crizelor globale. Insa lucrurile evolueaza mai degraba haotic, ca sa nu spunem pe deplin contrar acestei perspective. Primele semnale ale rivalitatilor vin de la proiectele alternative militare, care, desi anuntate in consonanta si complementaritate, isi vadesc nu rareori caracterul competitiv si confruntational. Mai mult, tot mai multi lideri europeni incearca sa forteze ideea unei alternative fara Washington si a unor proiecte autonome, cu precadere pentru proiectarea fortei si intereselor de putere globala ale puterilor europene, scrieAdevarul.

Romania in fata unui nou Stalingrad. Daca lectia despre tristul prezent furnizata de funeraliile ultimului cap incoronat al romanilor apartine copilului, potrivit caruia "regele s-a dus si am ramas cu comunistii", ce viitor probabil are tara? Ce-o asteapta? Hotii vor aduce tara la sapa de lemn. O vor distruge economic in mod original, pe model Dragnea. Si traditional, pe model comunist. Cu pensii speciale, mariri de salarii clientelare, coruptie si electrocutari ale mediului de afaceri prin modificari fiscale facute pe genunchi. O analiza Bloomberg a evidentiat recent atat reducerea investitiilor, cat si neabsorbtia fondurilor europene. Dar a omis sa mentioneze bomba atomica a emigrarilor. Care lasa tara fara elementul ei cel mai activ si dinamic, potrivitDeutsche Welle.

Garile "fantoma" din Romania. Autoritatile au cheltuit pentru ele 350 de milioane de lei. Acuzatiile vin din partea sindicatelor feroviare, care sustin ca aceste investitii au fost facute fara cap. Directorul CFR Infrastructura admite ca s-au facut greseli si promite ca vor fi reparate in 2018. Dar nu este clar cine va raspunde pentru banii aruncati. 80 de milioane de euro inghititi de 15 gari in ultimii 5 ani. Acesta este pretul platit de statul roman, pentru modernizarea unor statii de cale ferata. Banii - proveniti in proportie covarsitoare din fonduri europene - s-au dus prea usor pe lucrari de proasta calitate, informeazaStirile ProTV.

Reactia lui Carmen Dan dupa ce seful de la Omoruri a criticat schimbarile Codului Penal. Comisarul-sef Radu Gavris a atras atentia ca anchetele vor fi ingreunate si infractorii periculosi vor fi greu de prins, daca Codul Penal va fi schimbat in forma propusa acum de parlamentari. Este obligatia sefilor politiei romane sa verifice daca avea permisiunea de a da interviu, spune Carmen Dan, care a adaugat ca opinia comisarului nu reflecta pozitia ministerului de interne. "Cred ca politistii trebuie sa se tina departe de sfera politica si din punctul meu de vedere atat timp cat si-a expus public o parere personala, fiind cunoscut ca un bun profesionist, ca un bun specialist, si-a adus singur un deserviciu", a declarat aceasta, citata deDigi24.