Perchezitiile efectuate in locuinta si la clinica privata ale profesorului universitar Mihai Lucan (69 de ani), fost sef al Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca in perioada 2000-2017, reprezinta sfarsitul epocii in care cunoscutul chirurg a fost unul dintre rasfatatii presei romanesti, scriePressOne.ro.

Mihai LucanFoto: AGERPRES

"Impreuna cu Lucan tatal si fiul mai este cercetat Dan Emil Fofiu-Sanpetreanu, fost manager al ICUTR, dar si membru fondator al Asociatiei "Cercul Social" pentru Dezvoltarea de Modele Reziliente si Colaborative de Economie Circulara.

Cei trei sunt invinuiti ca ar fi prejudiciat Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal cu peste 5 milioane de lei (mai precis, 5.169.406 lei).

Dosarul Lucan este edificator pentru unul dintre cele mai grave fenomene petrecute in sistemul de sanatate din Romania dupa 1990: 'capusarea' unor clinici de stat de catre medici care si-au infiintat firme private cu acelasi profil", se scrie in articolul ce poate fi citit integralaici.