Documentele cu privire la echipa finantata de Gigi Becali au disparut din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor.

Procurorii Parchetului General si inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii fac cercetari cu privire la disparitia dosarului infiintarii Asociatiei Fotbal Club Steaua Bucuresti, 236/PJ/1998, din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor de la Judecatoria Sectorului 6. Potrivit unor surse judiciare, cele doua institutii au fost sesizate de disparitia acestui dosar de catre unul dintre membrii fondatori ai clubului de fotbal.

Dosarul este necesar pentru a se identifica daca modificarea scopului initial al Asociatiei s-a facut cu incalcarea legii. De asemenea, documentele ar putea duce la identificarea membrilor Asociatiei si a conducerii care ar putea fi trase la raspundere pentru eventuale daune materiale si morale suferite de AFCSB. Nu in ultimul rand, din dosarul respectiv s-ar putea afla daca deciziile luate de membrii AFCSB, in Adunarea Generala din 6 februarie 2003, s-au facut cu respectarea normelor legale.

Atunci, Adunarea a decis cesionarea mai multor bunuri, a drepturilor asupra unor jucatori si a marcii "Steaua Bucuresti" catre SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA, controlata de Gigi Becali. In acest moment, Asociatia este in procedura de dizolvare, la Judecatoria Sectorului 6, si are datorii istorice la bugetul de stat de aproape 43 milioane de lei.

Jucatori cedati gratuit

Conform actului constitutiv, Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti a fost infiintata in 1998, avandu-l ca presedinte pe Ion Viorel Paunescu, iar vicepresedinti pe Ilie Nastase si Traian Pigui. In 28 februarie 2000, conducerea AFCSB a suferit modificari, iar conducerea a fost preluata de Teia Sponte si de vicepresedintii George Becali, Ilie Nastase si Alexandru Sassu. Adunarea Generala a membrilor a decis in februarie 2003 adoptarea actului de constituire a SC FCSB SA si participarea Asociatiei la capitalul social al societatii, cu un aport in natura de 360.000 dolari, reprezentand instalatia publicitara Rotoroll.

Integral in Adevarul