In perioada 19-21 ianuarie, directorul Serviciului Român de Informaţii, George Cristian Maior, a avut o serie de întâlniri cu directorul Oficiului de Securitate al NATO (NATO Office of Security - NOS), Michael Turner Evanoff, precum şi cu directorul adjunct al Oficiului, doamna Brigite Austin.

Pe parcursul întâlnirilor, participanţii au discutat despre pregătirea şi organizarea summit-ului NATO din luna aprilie, de la Bucureşti, precum şi despre participarea SRI la măsurile de securitate necesare pentru acest eveniment.

Potrivit unui comunicat al SRI, reprezentanţii NOS “au vizitat şi evaluat principalele locaţii şi facilităţi ce vor fi puse la dispoziţia NATO de către SRI”. Vizita oficialilor NOS se înscrie în contextul procesului de evaluare a stadiului pregătirii summitului NATO din România, precum şi al relaţiilor de cooperare dintre serviciile de informaţii ale ţărilor membre NATO.

Oficiul de Securitate al NATO de la Bruxelles este structura responsabilă de coordonarea, monitorizarea şi implementarea politicii de securitate a Alianţei Atlantice. Directorul NOS este consilierul pe probleme de securitate al secretarului general şi preşedinte al Comitetului de Securitate al NATO.

Gandul