Redactia ziarului "Adevarul" din Italia a facut ieri un minisondaj de opinie pe strazile din Milano, atat printre imigrantii romani, cat si printre localnicii italieni. Iata cateva pareri despre actuala situatie politica din Italia:

Mihaela Ganovici, 28 de ani, studenta

„E clar, e vorba de o criza, dar situatia asta a inceput de ceva ani, acum s-a ajuns aici. Este foarte probabil ca aceasta instabilitate sa influenteze decizia mea de a ramane sau nu in Italia dupa licenta."

Giovanni Lambro, 52 ani, macelar

"Nu exista un lucru care sa ma intereseze mai putin decat politica. Toti sunt o apa si un pamant, niste hoti. Pleaca Prodi, vine altul, tot aia e. De-aia nici nu merg la vot."

Giuseppina De Angeli, „inca tanara" pensionara

„Cum de va interesati voi, romanii, despre Prodi? Am vazut ieri la televizor, dar cine le duce grija? O sa ne afecteze pe toti ca a cazut, dar era tot aia si daca ramanea acolo. Nu se schimba nimic, preturile tot mari sunt."

Enrico Costanzini, 50 ani, economist

„Imaginea Italiei in lume are mult de suferit. Gunoaie la Napoli, guvern instabil, injurii si scuipaturi in parlament. Ne rad toti pe la spate, suntem de rasul Europei. Cred ca pana si la voi, in Romania, e mai bine acum!"

Integral in Adevarul