De la un timp nu prea mai profaneaza cruci si morminte, nu se mai aduna in cladiri parasite si nici nu mai fac felul ritualic cainilor maidanezi. Satanistii din Romania au simtit nevoia sa intre in randul oamenilor si au facut deja demersuri la Secretariatul de Stat pentru Culte pentru a fi recunoscuti oficial.

Tot ce mai trebuie sa faca pentru asta este sa produca dovada ca exista ca grup religios de 12 ani. În rest, sunt suficienti 300 de membri (o nimica toata) ca sa fie recunoscuti ca organizatie religioasa sau 22.000 de mii de membri (le sta in putere) ca sa obtina statut de cult religios, caz in care se aleg si cu subventii de la stat. Pana atunci, Biserica Satanista din Romania consta in site-ul www.bisericasatanista.org, o comunitate online pentru promovarea invataturilor necuratului.

Satanisti traditionali, moderni si rebeli

Înca din capul locului, site-ul ne instiinteaza ca nici cu satanistii lucrurile nu sunt atat de simple, acestia impartindu-se in traditionali, moderni si rebeli. Administratorii bisericii online se considera satanisti moderni sau, cum spun ei, “o afirmatie clara ca Satanismul Intelectual exista si in Romania”.

Integral in Gandul