Elena Radescu, procuror inspector la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), si Alexandru Chiciu, fost procuror DNA, actualmente avocat, sunt urmariti penal pentru represiune nedreapta, abuz in serviciu si cercetare abuziva.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi procurori ar fi fabricat in anul 2002 un dosar penal judecatorilor oradeni Traian Munteanu si Adrian Popa. Metodele folosite sunt santajul si ascunderea unor probe care erau favorabile acuzatilor. Denuntatorul celor doi judecatori era Viorel Ştiube. Acesta era incoltit de anchetatori in 9 cauze penale, fiind arestat la acea vreme pentru savarsirea mai multor infractiuni economice.

În aceste conditii, el a declarat ca ar fi dat o mita de circa 20.000 de dolari prin intermediul avocatului Negrutiu celor doi judecatori. Asa s-a format dosarul instrumentat de procurorii Alexandru Chiciu si Elena Radescu impotriva judecatorilor Munteanu si Popa. Cum autodenuntul lui Ştiube in sine nu valora mai nimic, a fost nevoie si de autodenuntul avocatului Dan Lucian Negrutiu, obtinut de procurori. Astfel, pe data de 6 iunie 2002, fiind chemat la audieri, Dan Negrutiu a marturisit lui Chiciu ca „nu este adevarat ca as fi primit suma de 20.000 de dolari de la Ştiube Viorel pentru a-i preda judecatorului Munteanu”. La aceeasi data, s-a dispus, de asemenea, o confruntare intre Ştiube si avocat si s-a incheiat un proces-verbal. Înca o data, avocatul Negrutiu a negat categoric afirmatiile lui Ştiube. Surprinzator, sub amenintarea ca va fi inculpat intr-un dosar penal, tot in aceeasi zi, avocatul a revenit si a dat o alta declaratie, in care sustinea de data aceasta contrariul: „Am dat judecatorilor Munteanu si Popa echivalentul a 30.000 marci germane”.

Gandul