Pe langa cei 2.000 de elevi din judetul Covasna, care au intrat de ieri in greva japoneza, alti tineri din Satu Mare si Harghita protesteaza incepand de astazi pe tema alocatiei de stat

Adolescentii sunt suparati pe decizia Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Şanse potrivit careia elevii care au implinit 18 ani nu vor mai beneficia de alocatia de stat. Ministrul muncii, Paul Pacuraru, considera ca alocatia de stat "nu are legatura cu scoala, cu prelungirea sau cu frecventarea cursurilor. Nu putem amesteca lucrurile".

Campania elevilor din judetul Covasna este sus­tinuta de profesori si parinti, adunandu-se pana in prezent peste 6.000 de semnaturi. Timp de o saptamana, elevii vor purta banderole albe pe brat in timpul orelor de predare. Ieri, Coordonatorul Consiliului Judetean al Elevilor, Elöd Nemes elev in clasa a XII-a la liceul Mikes Kelemen, a declarat „Excluderea din acest program social a elevilor de clasa a XII-a care au atins majoratul constituie o discriminare, cu atat mai mult cu cat tinerii care au implinit 18 ani si sunt inca la scoala nu au venituri proprii.

De aceea, consideram ca ar fi corect sa le fie asigurata alocatia de stat pana la iesirea din sistemul de invatamant de douasprezece clase", spune Elöd Nemes. El este convins ca numarul celor care vor participa la aceasta actiune se va dubla in urmatoarele zile.

Adevarul