Deputatul liberal Mircea Ciopraga si-a propulsat fosta colaboratoare de la cabinet la sefia a peste 2.500 de kilometri de drumuri. Capacitatea ei a fost sesizata de liberali inca din studentie, cind Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, a numit-o in Consiliul de Administratie al Tarom.

Conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a numit-o la inceputul acestei luni in functia de sef al Directiei de Drumuri si Poduri (DRDP) Bucuresti, care administreaza aproximativ 2.500 de kilometri de drumuri nationale, pe Maria Magdalena Grigore, membru PNL, organizatia sector 3.

La momentul numirii, experienta in munca a tinerei de 27 de ani cuprindea functia de curier personal la doi secretari de stat, angajata la cabinetul deputatului liberal Mircea Ciopraga, care conduce organizatia PNL sector 3, precum si trei luni ca economist in cadrul DRDP.

Angajati ai CNADNR care au solicitat anonimatul mentioneaza existenta unui mecanism cel putin curios al numirilor in interiorul Ministerului Transporturilor. „Pentru functia de sef al DRDP Bucuresti au fost mai multi candidati trimisi de ministru la deputatul Ciopraga pentru discutii, insa doar citiva au fost primiti si doar Maria Grigore a fost acceptata“, spun sursele indicate.

Deputatul liberal confirma partial acest sistem al numirilor. „In calitate de presedinte al organizatiei sectorului 3 PNL, a trebuit sa fac recomandari cu privire la ocuparea unor posturi in administratie. Recomandarile le-am facut pe baza criteriilor de management profesional“, spune deputatul referitor la numirea fostei sale angajate la DRDP Bucuresti.

Maria Magdalena Grigore nu infirma ca numirea sa a fost sustinuta politic, dar trage speranta ca a contat si profesionalismul ei. „Sa va spun ca nu am fost ajutata si de domnul deputat ar fi un gest de nerecunostinta. Imi place sa cred ca totusi am fost numita pentru calitatile mele profesionale“, spune aceasta, afirmind ca este o persoana energica, tinara, dornica sa schimbe lucrurile in bine la DRDP Bucuresti.

Cotidianul