Sindicalistii CFR se vor intalni maine cu reprezentantii Ministerului Transporturilor pentru a relua discutiile privind cresterile salariale de care vor beneficia angajatii companiei.

„Pana marti nu exista riscul declansarii unui nou protest spontan, asa ca trenurile vor circula normal“, ne-a declarat Ionel Socaciu, liderul sindicatului ELCATEL. „Greva de vineri nu a fost un caz izolat, insa speram sa ne intelegem in cadrul discutiilor pe care le vom avea“, a mai spus Socaciu.

Sindicalistii nu renunta insa la varianta unor proteste legale. Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Voicu Sala, a declarat ca astazi reprezentantii sindicatelor vor inregistra conflictul de interese la administratiile societatilor feroviare.

Negocierile privind contractul colectiv de munca vor dura pana la sfarsitul lui martie. Tot maine, reprezentantii Ministerului Transporturilor vor face o evaluare asupra pierderilor provocate de greva spontana din urma cu cateva zile. Numai din returnarea banilor pe biletele de tren, CFR a pierdut peste 50.000 de lei.

Nemultumiti de majorarea cu 8% a salariului - oferita de guvern, anagajatii CFR au organizat vineri un protest spontan si au oprit circulatia trenurilor din toata tara mai bine de trei ore. Sindicalistii solicita o majorare de aproximativ 12%, care ar putea creste salariul minim pe ramura la 500 de lei. De partea cealalta, reprezentantii guvernului sustin ca bugetul nu permite o majorare de peste 8% a salariilor angajatilor CFR.

EvZ