1. SUA se transforma intr-o natiune de someri. Ministerul Muncii din SUA a anuntat pierderea a 17 000 de locuri de munca numai in luna ianuarie. Acesta este primul declin lunar din ultimii 4 ani si reprezinta cea mai evidenta dovada a recesiunii din Statele Unite, anunta Pravda.

2. Nabucco va fi gata cel mai devreme in 2013. Potrivit ministrului bulgar Petar Dimitrov, conducta caspica va fi gata pana in anul 2013. Acesta s-a aratat multumit de alaturarea companiei germane RWE in acest proiect, intrucat riscul va fi impartit de mai multe companii, relateaza Novinite.

3.Profitul Toyota creste cu 7.5%. Toyota Motor Corporation a raportat o crestere de 7.5 % in perioada octombrie – decembrie. Aceasta crestere o plaseaza in fruntea clasamentului producatorilor de masini, inaintea companiei General Motors, scrie New York Times.

4. Un film despre Vladimir Putin si sotia lui, Liudmila, va fi difuzat de Valentines Day. 'Saruta-ma neoficial" relateaza povestea romantica dintre tanar agent KGB care se indragosteste de o insotitoare de bord, pentru ca mai tarziu sau ajunga sef la Kremlin. Chiar daca personajele din film au alte nume, povestea seamana izbitor cu cea a cuplului presidential. Filmul nu va fi difuzat in cinematografe, ci doar pe DVD, pentru a putea ajunge in fiecare familie din Rusia, inclusiv in provincie, unde nu exista cinematografe, scrie Corriere dela Sera.

5. Legislativul din Kosovo va decide asupra simbolurilor nationale. In provincie se fac ultimele pregatiri pentru declararea independentei fata de Serbia, iar un grup de 12 experti s-a intrunit marti pentru a lua o decizie asupra viitoarelor simboluri ale provinciei Kosovo. "Pregatirile privind steagul si imnul de stat sunt aproape terminate. Totul este gata pentru independenta in partea kosovara", a spus noul premier al Kosovo, Hashim Thaci. Intre timp statele Uniunii Europene si-au dat acordul preliminar pentru trimiterea unei misiuni in Kosovo, care o va inlocui pe cea a Organizatiei Natiunilor Unite, anunta EuroNews.

6. UE ii cearta pe romani mai mult decat pe noi, scriu bulgarii de la Standard. Romania a primit din nou mai multe critici din partea Bruxelles-ului, cu toate ca o perioada de timp a fost cu un pas inaintea noastra. Autoritatile de la Bucuresti au fost admonestate din cauza coruptiei la nivelurile inalte ale puterii.

7.Japonezii au creat primul trandafir albastru, o floare la care ravnesc multe doamne si domnisoare din intreaga lume. Noua specie de trandafiri va fi scoasa pe piata abia anul viitor, deoarece nu sunt inca pregatiti ca aceasta sa fie cultivata la scara larga. Pretul pentru un astfel de trandafir este destul de piperat si, de aceea, el va fi destinat in special persoanelor darnice, potrivit AFP.

8. Marile defilari de la Carnavalul din Köln au fost o sarcastica reglare de conturi cu politica, scriu cotidianul portughez O Sol, citati de Rador. Milioane de persoane au asistat astazi la defilarile de Carnaval pe strazile oraselor Köln, Düsseldorf si Mainz, fortaretele Carnavalului din Germania, in care petrecaretii au profitat de sarbatoare pentru o sarcastica reglare de conturi cu politica, chiar si cu cea internationala.

9. Angela Merkel are propria statuie din ceara. Statuia cancelarului german, desemnata "cea mai puternice femei din lume" de revista Forbes, a fost inaugurata, marti, la Madame Tussauds din Londra. Merkel devenine astfel prima femeie politician care intra in celebrul muzeu dupa 1998 si a cincea, dupa Margaret Thatcher, care are o replica din ceara din 1975,anunta AFP.

10.Aur albastru. Un cercetator american,Chunglei Guo, a reusit sa ofere metalelor noi culori, in afara de culoarea lor naturala. Folosind doar un laser, el poate da unui anumit metal culori diferite. De exemplu, poate face aluminiul negru sau aurul albastru! El poate realiza metale care au culori diferite in functie de directia din care sunt privite, iar aplicatiile inedite nu intarzie sa apara, scrie Stiinta.info.

Nota:Ne-au scapat stiri de interes din presa internationala? Trageti-ne de maneca! Va multumim.