Fiul cantaretei de muzica populara Valeria Peter Predescu este arestat preventiv la Bistrita din luna septembrie a anului trecut, in baza unui mandat european de arestare emis de autoritatile germane. Nicolae Predescu este acuzat ca ar conduce o grupare criminala internationala, numita de nemti "Garda", care ar fi savarsit 31 de jafuri armate pe teritoriul Germaniei, iar banii obtinuti ar fi fost folositi inclusiv pentru finantarea Partidului Romania Mare.

Informatiile despre existenta "Garzii" si presupusa spalare de bani de care s-ar face vinovat Predescu au fost furnizate autoritatilor germane de un cetatean roman, Cornel Salmen, incarcerat pe teritoriul german, care ar fi marturisit ca a comis fapte penale la comanda bistriteanului si in beneficiul "Garzii". In capul de acuzare din mandatul european de arestare apar nume si acuzatii extrem de grave, care ar putea arunca Romania intr-un nou scandal international.

Primele informatii despre presupusa finantare a PRM in afaceri necurate au aparut in presa mureseana in luna noiembrie a anului trecut, iar la acel moment liderul partidului, Corneliu Vadim Tudor, a solicitat public si in scris Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Informatii Externe sa faca cercetari in ceea ce priveste acuzatiile lui Cornel Salmen. Avocatii lui Nicolae Predescu, suspectat ca ar fi si agent sub acoperire, dar si principala rotita din mecanismul de functionare a gruparii criminale, au anexat la dosarele prin care incearca sa impiedice extradarea romanului declaratia publica a lui Corneliu Vadim Tudor prin care acesta confirma ca a solicitat autoritatilor romane efectuarea de cercetari. Cu toate acestea, potrivit lui Nicolae Predescu, nici un reprezentant al SRI sau SIE si, in general, nimeni din partea autoritatilor romane nu l-a chestionat cu privire la acuzatii si nici nu s-a pronuntat asupra lor, acestea fiind interesate strict de a pune in aplicare mandatul european si sa se spele pe maini de cauza.

Romania libera