• Universitatile americane se inghesuie sa-si deschida filiale in strainatate. Intr-un fel de "goana dupa aur" a sistemului educational, universitatile americane au inceput sa-si deschida din ce in ce mai multe filiale in tarile cu oportunitati limitate la educatie superioara, cum ar fi China, India, Singapore si, in special in tarile din Orientul Mijlociu. Astfel de programe ofera universitatilor americane sansa de a-si imbunatati imaginea, de a construi relatii internationale si de a atrage persoane talentate, care pot aduce beneficii universitatilor in domeniul cercetarii. In plus, se urmareste atragerea unui nou segment de tineri dispusi sa plateasca taxele, in situatia in care numarul tinerilor americani care decid sa urmeze o facultate este in scadere, informeaza New York Times
  • Gates avertizeaza Europa de riscul atentatelor teroriste. Secretarul Apararii, Robert M. Gates, a afirmat ca siguranta europenilor depinde de succesul NATO in stbilizarea Afganistanului, relateaza New York Times. Acesta a mai declarat ca sarcina SUA, a Europei si a aliatilor lor este de a distruge terorismul "din fasa" si, implicit, posibilitatea teroristilor de a lovi la scara larga.
  • Conform The Wall Street Journal, Microsoft va primi in cursul zilei de luni o scrisoare de raspuns din partea board-ului Yahoo. Situatia pare interesanta din doua motive: 1. Se pare ca astfel de discutii au mai avut loc, in urma cu aproape un an, deci situatia nu este noua; 2. Este greu de crezut ca Microsoft va sta “cu mainile in san” dupa primirea scrisorii de refuz: fie va ridica oferta, fie va alege calea preluarii ostile, ramane sa vedem.
  • Lavrov acuza SUA de o "gandire imperialista". Ministrul de Externe al Rusiei, Seghei Lavrov, a declarat ca planurile SUA de a crea un scut global anti-racheta reprezinta un model de "gandire imperialista" si a sugerat ca prin acest plan se incearca incercuirea Rusiei, scrie The St. Petersburg Times. Conform lui Lavrov, elemente ale acestui sistejm exista deja sau vor fi construite in Alaska, California si Asia de Nord-Est.
  • Putin: Rusia va deveni cea mai buna tara pentru locuit. Cu 3 luni inainte de incheierea mandatului, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat ca prevede o reducere a taxelor si a birocratiei, dar si o implicare mai mica a statului in economie, relateateaza The Moscow Times. In plus, acesta a spus ca, in viitorul apropiat, Rusia ar trebui sa devina cea mai atractiva tara pentru locuit.
  • Clinton isi inlocuieste managerul de campanie. Democrata Hillary Rodham Clinton a numit-o in postul de manager de campanie pe Maggie Williams, in locul lui Patti Solis Doyle, anunta New York Times. Aceasta schimbare s-a realizat dupa ce rivalul lui Hillary, Barack Obama, a castigat alegerile in trei state, insa nici una dintre parti nu a enuntat un motiv clar pentru aceasta schimbare.
  • Planurile Rusiei de a sista livrarea de gaze naturale catre Ucraina nu vor afecta Europa. Prim vicepremierul Rusiei, Serghei Ivanov, a declarat ca intreruperea furnizarii de gaze catre Ucraina nu ii va afecta pe Europeni. Gazprom va intrerupe livrarile incepand cu ora 10.00 a.m., pe data de 12 februarie, potrivit declaratiilor purtatorului de cuvant al Gazprom, Serghei Kupriyanov. Desi Kupriyanov a declarat ca nu mai sunt programate discutii cu Ucraina, Ivanov a spus ca Moscova cauta o solutie pentru aceasta disputa. O disputa similara in ianuarie 2007 a determinat Gazprom sa intrerupa furnizarea de gaze catre Ucraina, povocand intreruperi in multe regiuni ale Europei, scrie Bloomberg.