Aflati parca intr-o tentativa fara precedent de a demonstra cetatenilor ca se insala atunci cand spun ca justitia din Romania se misca greu, iar cauze banale dureaza cativa ani, magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au reusit, ieri, ceea ce parea imposibil. In numai cateva ore, au judecat apelul procurorilor la decizia prin care Ion Alexandru Tiriac a fost achitat in dosarul in care era acuzat de trafic de droguri si punerea la dispozitie a locuintei in vederea consumului de droguri.

Cu alte cuvinte, in acest interval de timp, au ascultat prezentarea materialului procurorilor, l-au audiat pe Ion Alexandru Tiriac, au dat cuvantul avocatilor pentru pledoarii si s-au si pronuntat intr-un timp-record. Solutia finala: achitat. Decizia de ieri nu este definitiva. Ea poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

„Nu“, cuvantul de baza in timpul audierii

Viteza dezbaterilor care au avut loc ieri este cu atat mai surprinzatoare cu cat, dupa cum se stie, dosarul lui Tiriac jr. este una dintre „pietrele de temelie“ ale activitatii procurorilor din ultimii ani, continand un volum impresionant de marturii si inregistrari telefonice. Toate acestea au fost demontate ieri, cu calm, de catre inculpat, in cel mai simplu mod cu putinta.

Acesta a inceput prin a afirma ca nu bea, nu fumeaza si nu a consumat niciodata cocaina, a continuat spunand ca a inchiriat camera de la Hotelul President din Mangalia (n.r. - unde procurorii afirma ca a avut loc o petrecere la care s-au consumat droguri) deoarece a mers la plaja si ca procurorii nu au dreptate cand spun ca el, impreuna cu prietenii, ar fi consumat cocaina.

Lovitura de gratie a fost data la final. In fata sustinerilor anchetatorilor, potrivit carora, in convorbirile telefonice purtate se vorbea codificat si ca, spre exemplu, cuvantul „tricou“ insemna cocaina, Ion Alexandru Tiriac a raspuns sec: „«Tricou» insemna tricou, iar eu sunt colectionar de articole sportive“.

Evenimentul Zilei